Android bude mít u Samsungu převahu nad vlastním systémem Bada

Samsung prozradil svou strategii pro budoucí směřování chytrých telefonů. Jako jeden z mála výrobců provozuje své smartphony hned na několika platformách a úplně se nehodlá vzdát zřejmě žádné z nich. Ačkoli nejdelší tradici má u Samsungu operační systém od Microsoftu, do budoucna by měl v jeho telefonech převládat Android. Hovoří se až o polovině zařízení, nejčerstvější novinkou je zatím Samsung Galaxy S.

U vlastního systému Bada, představeného teprve loni v prosinci, se počítá s 33% podílem. Ohlášen je zatím pouze jediný smartphone s Badou, netrpělivě očekávaný Samsung Wave. Dále se dá předpokládat, že převážnou část zbývajího podílu chytrých mobilů obsadí nové dílo Microsoftu Windows Phones 7. Úplně bez naděje ale nejsou ani spokojení uživatelé Samsungu i8510, i8910 HD a některých dalších zařízení se Symbianem. Spekulace hovoří o tom, že snad alespoň jeden smartphone s tímto systémem Samsung letos představí. Podle všeho už by mělo jít o novější generaci Symbian^3, přičemž novinka by se stala přímou konkurencí pro Nokii N8. Zbylou část podílu smartphonů vyplní platforma LiMo, kterou Samsung používá pro brandované přístroje Vodafonu a operátorovu službu 360 stupňů.

Zdroj: SamsungHub

Diskuze (12) Další článek: Firemní smartphony na uzdě

Témata článku: Samsung, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S, Samsung Wave, #Android, Systém, A/B, System, Očekávaný samsung, Sam, Samsun, Bada, Mít, Pře