Anketa: nejlepší operátor roku 2006

Je tu konce roku a nabízí se všechno hodnotit a posuzovat. Zkusme naše mobilní operátory – který byl podle vás letos nejúspěšnější? Ať už vás oslovil celkový přístup k zákazníkům, nabídka služeb, atraktivní ceny, vývoj nových technologií, osobní zkušenosti nebo třeba reklamní kampaně, zkuste vybrat nejlepšího a hlasujte v naší anketě.

O2

Hlavní událostí počátku roku byla pro všechny operátory přenositelnost. Jak si s ní poradili můžete zavzpomínat na našem blogu prenositelnost.mobilmania.cz. Důležitou událostí bylo pro operátora opětovné získání pozice operátorské jedničky na českém trhu poté, co jej na chvíli sesadil T-Mobile. O2 je zatím jediným operátorem nabízející standardní síť UMTS pro provoz telefonů třetí generace a na jaře navíc spustil nejrychlejší mobilní datové přenosy HSDPA. Před letní sezónou přišlo zjednodušení a zlevnění roamingu, za kterým se ovšem skrývalo také zdražení a po prázdninách to přišlo. Z Eurotelu a Českého telecomu se stal i navenek „bublinkový“operátor O2. Záhy O2 představuje novou řadu tarifů Simple a už se pomalu začaly blížit Vánoce.

T-Mobile

T-Mobile se na jaře připomenul především díky dvěma novým tarifům, kterým doplnil řadu. S žádnou zásadní novinkou ale nepřišel. Na léto byl připraven díky své roamingové službě Cestovatel, kterou představil již v prosinci předchozího roku. Po prázdninách to ale začalo – T-Mobile přinesl téměř revoluční datové tarify pro surfovaní na internetu prostřednictvím mobilu, Internet 4G se rozšířil mimo Prahu i do dalších měst a společně s Českými radiokomunikacemi spustil operátor pilotní testovací provoz digitálního televizního vysílání pro mobilní telefony. Jako první pak T-mobile představil svoji vánoční akční nabídku.

Vodafone

O Vodafonu se letos hodně mluví. Začalo to už při zmiňované přenositelnost, když kritizoval některé postoje ČTÚ a konkurenčních operátorů – nelíbily se mu příliš vysoké mezioperátorské poplatky za přenos čísla, na kterých prodělával. Ta hlavní událost ale přišla poslední lednovou noc – ze dne na den se stal z Oskara Vodafone. V květnu bylo opět o čem psát, Vodafone spustil svůj světoznámý informační portál live! také u nás. Po prázdninách došlo ke kompletní obměně tarifní nabídky na novou řadu Nabito. Za zmínku stojí také spuštění služby Vodafone Business e-mail plus. A pak se zjevily čivavy a dál už si jistě vzpomínáte...

Diskuze (70) Další článek: Nokia se pustila do výroby aut

Témata článku: , , , , , Rok, Nejlepší operátor, Operátor,