Apple má patent na snímač otisků prstů integrovaný přímo v displeji

V současné chvíli Apple používá u iPhonů biometrické snímání prstu v rámci samostatného senzoru TouchID, který má i své oddělené místo mimo displej. Vzhledem k očekávané budoucnosti, kdy bude telefon celý pokrytý displejem, se však tato konstrukce změní.

Počítá se tak s tím, že snímání bude probíhat přímo přes zobrazovací displej. Není to dokonce žádná novinka – Apple má v této oblasti už dva různé patenty. Jeden řeší tento způsob pomocí ultrazvuku a druhý pomocí rozdílů elektrického pole v rámci papilárních linií.

Tentokrát si Apple patentoval v pořadí už třetí způsob, který využívá kombinaci LED/OLED a infračervených LED, které jsou v konkrétní oblasti displeje umístěné jako subpixely. Snímání tak používá infračerveného světla.

Zatím není potvrzené, jaký způsob Apple použije u budoucí generace iPhonů, ale může jít také o případnou kombinaci pro vyšší přesnost a zabezpečení.

Diskuze (87) Další článek: BlackBerry KeyOne: když chcete bezpečný Android s klávesnicí [MWC]

Témata článku: Apple, , , , , , ? Displej, Displej, Prst integrovaný, Ochranné sklo, Budoucí generace, Ultrazvuková čtečka, Snímač otisků, Synaptics, Prst, APP, Otisk, #Apple