BlackBerry se pochlubilo podporou chytrých brýlí pro rozšířenou realitu

Kanadská společnost BlackBerry se pochlubila novými brýlemi M300 pro rozšířenou realitu. Jejich výrobcem je společnost Vuzix, ovšem BlackBerry pro brýle poskytne UEM (Unified Endpoint Management) a postará se o bezpečnost a integritu dat. BlackBerry tak postupně pokračuje v přerodu z dříve silně hardwarově zaměřené společnosti na firmu, která řeší produkty v menším měřítku a svůj software jiným společnostem spíše licencuje. Zájem o rozšířenou realitu přitom BlackBerry vyjádřilo již v roce 2014.

Nové brýle Vuzix M300 jsou určeny pro firemní uživatele, protože jako jedny z mála mají za sebou zabezpečenou platformu, která dovolí na dálku spravovat smartphony, tablety, notebooky počítače a nově i chytré brýle. BlackBerry na videu nastiňuje jejich využití jako důležitý nástroj pro to, abyste měli v zorném poli dostupné všechny potřebné informace. A to napříč všemi profesemi. Brýle mají také eliminovat používání smartphonů či tabletů pro jiné účely, a tím tak zvýšit efektivitu práce.

Brýle nabídnou optiku, která promítá displej s rozlišení nHD v poměru stran 16:9 a zorném úhlu 20°. Zařízení pohání dvoujádrový Intel Atom a 2GB RAM, v části 64GB paměti je nahrána systémová ROM Androidu 6. Na těle brýlí nalezneme základní ovládací tlačítka, reproduktor, ANC mikrofony a 13Mpix fotoaparát. Součástí Vuzix M300 je baterie o kapacitě 160mAh, spousta pozičních senzorů i GPS. Z pohledu konektivity je na výběr microUSB s OTG, Wi-Fi a Bluetooth 4.1.

Brýle připojíte přes správcovské aplikace k Androidu i iOS, jejich základní cena je stanovena na 1 699 EUR, tj. v přepočtu téměř 45 tisíc Kč.

Zdroj Wareable, Vuzix

Diskuze (3) Další článek: Samsung Galaxy Note 8 má mít Force Touch po celé ploše displeje

Témata článku: Blackberry, , , , , , , , , , Zabezpečená platforma, Chytrý, OTG, Chytrá brýle, Malé měřítko, Přerod, Dvoujádrový intel, Správcovská aplikace, ROM android, Důležitý nástroj, Firemní uživatel, Systémový rom, Systémová ROM, Pro +, Zorné pole,