Bosky a v sukni, aneb jak Mapy.cz fotí turistické trasy pro Panoramu

Seznam letos na jaře představil svůj experimentální batoh vybavený kamerami pro snímání okolí do jeho mapové funkce Panorama. Po technické stránce se jedná o odpověď na Trekker od Googlu, kterým americká firma pořizuje snímky do Street View z lokalit, kam se nedostane vůz a tříkolka.

Seznam však nehodlá s batůžkem zmapovat jen ta nejfotogeničtější místa, ale jak nám potvrdil Martin Fuks v červnovém Týdnu Živě, jedním z dlouhodobějších cílů Mapy.cz je tímto způsobem vyfotografovat všechny turistické trasy v Česku.

A Mapy.cz už s tímto smělým plánem začaly – na vrchol Sněžky totiž s netradičním nákladem na zádech vyrazil bosý chodec a běžec Tomáš Zahálka. Seznam tímto způsobem letos zaznamená ještě okolí Berounky, Křivoklátsko, a oblasti Šumavy. Klíčovou podmínkou je přitom pěkné počasí, které nakonec rozhodne o všem.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Netradiční turista a je jeho náklad od Seznamu

Batoh je vybavený osmi kamerami a společně s baterií s výdrží deseti hodin váží okolo sedmi kilogramů. První použití ve skutečném terénu mělo odhalit případné neduhy s příjmem GPS, snímky se ale i tak dostanou do Mapy.cz a to snad ještě do konce srpna.

Diskuze (3) Další článek: @evleaks jako záruka: BlackBerry Venice má Android

Témata článku: , , , , , Pro +, Turista, Křivoklát, Trekker, Jak, F +, Smělý plán, Chodec, Pán, Pan, První použití