Brašna, do které se nedovoláte

Poměrně drahé pouzdro na mobil. Vejde se do něj notebook, funguje jako signáluvzdorná pevnost a je s ním legrace.

Kolegové z časopisu Computer připravují srovnávací megatest notebookových brašen a batohů. Donesli nám ukázat jeden kousek, který by nás prý mohl zajímat... Trh s tímto příslušenstvím je bohatý a výrobci se musí snažit zákazníka upoutat. Některý to zkusí cenou, jiný designem, další třeba vestavěnou svítilnou.

Firma Targus připravila ještě o něco zajímavější kuriozitku. Svoji brašnu totiž vybavila kapsou na mobil, kterou k anténě přístroje neprojde žádný signál. Když do ní dáte telefon, jednoduše není schopen spojit se se sítí. Nikdo se vám nedovolá a kdybyste to chtěli zkusit třeba s bezdrátovým sluchátkem, nepovede se to ani vám. Vlastně se nezadaří ani připojit handsfree, kapsa totiž kompletně odruší i Bluetooth.

IMG_8098.jpg IMG_8099.jpg IMG_8101.jpg
Targus s prostorem na notebook, dokumenty a přihrádkami na drobnosti, včetně mobilu

Zásadní otázka je nasnadě: k čemu je to dobré? Výrobce svůj zlepšovák propaguje jako přirozenou náhradu letového (offline) módu, případně úplného vypnutí přístroje. Říká, že když máte mobil v příslušné kapse, nemusíte se bát, že vám začne zvonit uprostřed jednání. O použitelnosti tohoto nápadu si udělejte názor sami: zmáčknete raději pár tlačítek, nebo šoupnete mobil do kapsičky?

IMG_8102.jpg IMG_8104.jpg IMG_8105.jpg
Nenápadná kapsička má neobvyklou vlastnost
IMG_8103.jpg IMG_8111.jpg IMG_8112.jpg
Obrátili jsme ji naruby, abychom zjistili, že celý trik zajistí překvapivě tenká tkanina s kovovým leskem. Prohlédněte si především poslední z trojice obrázků, je to výřez v plném rozlišení

Pokud se rozhodnete pro řešení se jménem Targus, musíte počítat s tím, že váš telefon bude intenzivně vyhledávat síť, a protože žádnou nenajde, bude své hledání neustále opakovat (záleží na konkrétním nastavení). Tento proces je samozřejmě velice náročný na spotřebu energie.

I pro tento problém má výrobce řešení a v tomto bodě to začíná být úsměvné, sebepopírající, nesmyslné a ...americké. Slyšeli jste někdy o organizaci jménem Michigan Lawsuit Abuse Watch? Ta se snaží humornou formou přivést americké občany k tomu, aby používali zdravý rozum. Každý rok vyhlašuje nejabsurdnější bezpečnostní doporučení připojené k výrobku. Letos třeba vyhrálo upozornění nalepené na pračce, které říká: „Nevkládejte do pračky lidské osoby.“ Další příklady typu „Před složením kočárku z něj vyjměte dítě“ najdete přímo na stránkách organizace.

10976662.jpg small_WinnerWithWashingMachine.jpg 
Složit kočárek i s miminkem? Vyprat člověka? Sušit mobil v mikrovlnce? Pro Američany žádný problém

Ale zpět k Targusu. Ten totiž, abyste zabránili brzkému vybití baterie, doporučuje před vložením do odstínění kapsy mobil vypnout. Má ale ještě nějaký smysl jej tam dávat? Za slouží si Targus za svoji cedulku nominaci na Michigan Lawsuit Abuse Watch Award?

IMG_8110.jpg IMG_8107.jpg 
To je ona: cedulka s nápisem „Signal blocker Argus – ujistěte se, že vás mobil na jednání nevyruší.“ A hvězdičkovaný odkaz na doplněnou: „Pro zlepšení životnosti baterie prosím vypněte mobilní telefon.“

Abych si však z Targusu pouze nestřílel, musím doplnit, že brašna působí velice solidním dojmem, je kvalitně vyrobena a skrývá ještě jedno překvapení. Pokud ji po celém obvodu objedete jezdcem zipu, zjistíte, že je „nafukovací“ a z elegantního manažerského doplňku se tak stane prostorný společník na služební cesty. Test Targusu a srovnání s více než dvěma desítkami dalších brašen a batohů najdete v příštím čísle Computeru, který se na stánky dostane 9. září.

Diskuze (29) Další článek: Sony Go!Explore: navigace pro herní konzoli Sony PSP

Témata článku: , Kočárek, Celý trik, Kovový lesk, Kter, Tkanina