CAT S31 a S41: Skvělá odolnost a obří baterie, která se ráda podělí s ostatními

Na veletrhu IFA v Berlíně se své premiéry dočkaly i dva nové smartphony značky CAT. Ta je známa výrobou stavební techniky, ale i její „buldozéry mezi mobily“ už mají slušnou tradici. A to nemám na mysli jen normy IP68 a MIL-STD810G, které má „kde kdo“, ale reálnou odolnost založenou na robustním pogumovaném těle.

První pohled na nově představené CAT S31 a S41:

Novinky spojuje zvýšená odolnost obou zmíněných standardů a jsou tak robustní, že se nebudete bát nosit je na stavbu, k vodě či do náročného terénu. Telefony přestojí vodu, prach, nečistoty, otřesy i opakované pády (dokonce i na beton z výšky až 1,8 m).

Základní CAT S31 má 4,7" IPS HD panel krytý sklem Gorilla Glass 3. Displej můžete ovládat mokrými prsty nebo přes rukavice. Nad ním je umístěna 2Mpix kamerka, hlavní fotoaparát má 8 MPx. Pro krizové situace je na boku umístěno oranžové SOS tlačítko. Telefon běží na čtyřjádrovém Snapdragonu 210 o taktu 1,3 GHz, ke 2GB RAM dále připočtěte 16GB interní paměť s podporou microSD karet.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Novinka se do prodeje dostane koncem října za 8 599 Kč, a to v Dual SIM verzi s podporou LTE Cat. 4.

Podstatně lépe vybavený CAT S41 se pyšní 5 000mAh akumulátorem a dokonce z něj může nabíjet ostatní zařízení, takže částečně supluje powerbanku. Telefon je osazen 5" Full HD IPS displejem, který je krytý Gorilla Glass 5. O výkon se stará osmijádrový MediaTek Helio P20 se 3GB RAM. Hlavní fotoaparát má rozlišení 13 Mpx, ve specifikacích nechybí NFC pro platby Android Pay, FM rádio, ani podpora GPS.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
CAT S41 se na trhu objeví v průběhu září za cenu 11 999 Kč.

Poslední novinkou byl odolný tablet Caterpillar T20 s Windows 10, u něhož výrobce nepoužívá zkrácené označení. Pogumovaný tablet má 8" IPS displej s rozlišením 1 280 × 800 pix a běží na čtyřjádrovém Intelu Atom Z8350 o taktu 1,44 Ghz. Zařízení má bohatou konektivitu včetně GPS, miniHDMI, USB 3.0 a LTE, baterie bude mít kapacitu 7 500 mAh. Tablet bude určen zejména pro pracovní sféru, a na českém trhu se objeví v průběhu podzimu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Prodejní cenu ani dostupnost zatím neznáme.

Za pozornost stojí i oficiální videa

CAT T20:

CAT S31:

CAT S41:

Diskuze (6) Další článek: Kirin 970 od Huawei je první mobilní čipset s integrovanou umělou inteligencí

Témata článku: CAT, , , , , , , , , , , , , , , Hlavní fotoaparát, Čtyřjádrový Snapdragon, Interní paměť, Český trh, IPS HD, GHz, HD Ips, Poslední novinka, Full HD + Ips, Čtyřjádrový Intel,