CEDA: 100% pokrytí Slovenska navigačními mapami

Tisková zpráva

Praha, 13. června 2007 – Společnost CEDA úspěšně dokončila kompletní pokrytí všech pozemních komunikací na Slovensku, které jsou vhodné pro pohyb osobních automobilů. Data nabízí v produktu StreetNet SK a aktuální verze má označení v.0705.

Délka všech pokrytých silničních a uličních úseků je 78 000 km. Počet pojmenovaných ulic vzrostl na 10 500.  Úseků s rozsahy čísel orientačních obsahuje aktuální datová sada StreetNet SK celkem 25 100 a počet obcí s pojmenovanou uliční sítí má 156. V datové sadě StreetNet SK v.0704 je rovněž aktualizována vrstva exitů na dálnicích a rychlostních komunikacích, došlo k výraznému vylepšení geometrie ploch sídel a v neposlední řadě k aktualizaci územního členění.

„Důležitým krokem vpřed, který jsme s aktualizací provedli, je kompletní bezešvé propojení geometrie silničních a uličních úseků StreetNet SK a StreetNet ČR. Tyto dvě datové sady se nyní mohou kdykoliv spojit v jednu při dodržení topologických pravidel, průjezdnosti apod.“, říká RNDr. Jan Vodňanský, výrobní ředitel společnosti.

V minulých dnech společnost Central European Data Agency, a.s. rovněž dokončila jarní aktualizace těchto produktů:

  • TMCLink 0704: Datový soubor sloužící k propojení mezi lokalizačními tabulkami a silniční databází StreetNet. Geometricky je tato datová vrstva identická s příslušnými částmi sady StreetNet.
  • ULSLink 0704: Databáze identifikátorů úseků vrstvy silnic s propojením na data Ředitelství silnic a dálnic. Každému úseku vrstvy ROAD z datové sady StreetNet ČR je přiřazen odpovídající úsek z datové sady Ředitelství silnic a dálnic. Rozsah komunikací je definován státní silniční sítí (dálnice a silnice I. až III. třídy).
  • ADRLink 0704: Databáze identifikátorů adres a jejich vazby na linie produktu StreetNet. Každé adrese je přiřazena poloha vstupního bodu ležícího na komunikaci.
  • Turn Restriction 0704: Databáze zákazů odbočení. Jde o tzv. implicitní manévry (tj. zákazy odbočení vyplývající z logiky dopravní situace). Produkt obsahuje zejména zákazy otáčení na spojení víceproudé komunikace v jednoproudou a zákazy odbočení na mimoúrovňových křižovatkách apod.
  • POILink, což je ucelená sada lokalizovaných databází zájmových objektů (Points Of Interest), kde každý záznam zahrnuje řadu informací o objektu, bude připravena nejpozději do konce měsíce června 2007.
Diskuze (2) Další článek: Nokia Wibree nezištně zdokonaluje Bluetooth

Témata článku: , Geometrie, Mapa