Chcete vystoupit z davu? Kupte si auto-mobil

Je libo telefonní Ferrari, Mercedes nebo Audi? Žádný problém, jen se připravte na cenový šok. Výbava auto-mobilů také mohla být lepší.

Už vás nebaví klasické mobily a rádi byste něco nevšedního? Pak se vám možná zalíbí telefony coby modely autíček, nejsou sice zrovna nejlevnější, ale s některým z nich zcela určitě vystoupíte z davu. Zakoupit si je můžete na webu 4Style.cz, přičemž stejnojmenný prodejce nabízí aktuálně právě tři modely – Rerrari F430, Audi TT a Mercedes SLK. Jak už jsem napsal výše, cenově nejsou zrovna nejníže, nejlevnější Audi vyjde na 4 700 Kč. Všechny přístroje jsou navíc původem z Číny, což je jak známo země mobilům (a hlavně mobilním plagiátům) zaslíbená. Na druhou stranu je pozitivní, že oba dražší modely jsou vybaveny sloty pro dvě karty SIM. A celá trojice disponuje dotykovými displeji a českým menu.

Nejvybavenější sporťák s cenovkou 7 400 Kč je model nesoucí logo italské automobilky s černým koněm ve znaku. Ferrari ale vzhledem k ceně příliš nenadchne. Autíčko s rozměry 120 × 42 × 25 milimetrů zvládá jen sítě GSM, konkrétně pásma 900 a 1800 Mhz. Červený dual SIM dále disponuje dotykovým TFT displejem s úhlopříčkou 2,2 palce a podprůměrným rozlišením 176 × 220 bodů. Zobrazit dokáže 260 tisíc barev.

Další výbava jako by z oka vypadla mobilům pro tzv. rozvíjející se trhy. Však posuďte sami: podpora mp3, mp4, midi a polyfonní vyzvánění, podpora 3GP a MP4 pro video, vibrace, 300 míst pro kontakty, podpora karet microSD a data GPRS. Dále pak fotoaparát s rozlišením 1,3 Mpx. Za zmínku stojí ještě výdrž baterie, papírově vydrží Ferrari s baterií Li-Ion 1100 mAh až 220 hodin v pohotovosti a až 200 minut hovoru. Kompletní specifikaci včetně ukázkového videa najdete zde.

Fanoušci Mercedesu mohou šáhnout po sporťáku SLK, bude je to ovšem stát 5 500 Kč. Výbavou se od předchozího modelu příliš neodlišuje. Jde opět o dual SIM telefon, má stejné rozměry, displej, podporu sítí, dat i hudebních a videoformátů. Stejné jsou parametry fotoaparátu, baterie i rozšiřitelnosti paměti. Snad jen abych nezapomněl, u obou modelů najdete stylus, který je ukrytý v těle přístroje. Nakonec opět přidávám odkaz na propagační video, kde si můžete prohlédnout Mercedes v akci.

A nakonec zde máme populární Audi TT. Tento model je nejlevnější, vyjde „jen“ na 4 700 Kč. Funkčně je přístroj opět velmi podobný jako dva předchozí kousky, chybí mu ovšem slot na druhou kartu SIM. Jinak je to jako přes kopírák… Rozměry 120 × 42 × 25 milimetrů a pouze sítě GSM (900 a 1800 Mhz) a data GPRS. Dotykový TFT displej s úhlopříčkou 2,2 palce a slabým rozlišením 176 × 220 bodů se schopností zobrazit 260 tisíc barev. Dále pak podpora základních audio a video formátů, tři stovky kontaktů, microSD karty a dál už to znáte. Jen doplním, že „TTčko“ obsahuje stejně jako zbylý dva stájoví kolegové i tři předintsalované hry.

A jak jsou na tom telefony s kontrakčním zpracováním? Na první pohled zdá se dobře, jak prozrazují propagační videa, oddělit lze vždy jen zadní část auta, takže to by mohla být snad jediná Achillova pata automobilů. Mnohem palčivější mi ovšem přijde cena mobilů. Pravda sice je že vypadají nevšedně, ale když uvážíme, co lze v dnešní době pořídit za sedm tisíc korun, pak mám vážné obavy zda si automobily skutečně najdou nějaké nové majitele.

Diskuze (11) Další článek: Vše na jeden dotek

Témata článku: MOBI, Achillova pata, Sporťák, Mobil, Achillová, Kup, Auto, Dav, Propagační video