CSD Apple IMC: vyjádření/nevyjádření k iPhonu v ČR

Společnost Czech Data Systems, Apple IMC se dnes vyjádřila k mobilnímu telefonu iPhone, jeho přítomnosti na českém trhu a vyjasnila tak aktuální situaci. Petr Němeček ze společnosti CDS říká: „iPhone se v České Republice zatím oficiálně neprodává. Oficiální prodej byl zatím zahájen pouze v USA, Velké Británii, Francii a Německu.“ A zpráva pokračuje:

„Mobilní telefon iPhone je standardně ve všech státech, kde byl jeho oficiální prodej spuštěn, dodáván jako blokovaný pro síť konkrétního operátora a není možné jej používat v sítích jiných operátorů. Pokud se tedy v současnosti nějaké modely iPhone prodávají, jedná se o ilegálně odblokované přístroje, na které se nevztahuje žádná záruka, servis či jakákoli technická podpora ze strany oficiálního zastoupení Apple na českém trhu. Společnost Apple IMC nepřebírá za funkčnost těchto importovaných zařízení v České republice žádnou zodpovědnost a nedoporučuje proto zákazníkům jejich nákup.“

Co dodat? Pro správného a dokonale informovaného MobilManiaka nic nového. Jak na svém blogu říká internetový Apple-guru Martin Lér, CSD se patrně chtělo zbavit davů volajících iPhonechtivců, a proto přišlo s tímto prohlášením. Škoda jen, že je z části nepravdivé – ve Francii se iPhone prodává i neblokovaný a několik dní to platilo také pro Německo. A jak se nakonec ukázalo, vyjádření vlastně ani není firmou oficiálně posvěcené. Jedná se o „pracovní verzi dokumentu“, který se mezi novináře dostal jen nešťastnou náhodou. Konečnou verzi dokumentu můžeme očekávat v nejbližších dnech.

Diskuze (37) Další článek: Na internet jedině s iPhonem: čísla nelžou

Témata článku: Apple, Apple iPhone 4GB, Apple iPhone SE, Apple iPhone SE 64GB, #Apple, APP, Technická podpora