Další střípky o LG G6: Displej se jmenuje FullView, fotoaparát nabídne širokoúhlý záběr

Výrobci přestávají dělat tajnosti. Naopak si zvykli lákat na nejzajímavější parametry svých zařízení ještě před premiérou. Při mnoha únicích, ke kterým došlo v případě smartphonu LG G6 už to vlastně ani jinak nejde. Poslední informace odhalují název širokoúhlého displeje. A aby bylo dostatek zobrazovaného materiálu pro formát 2 : 1, pořádně širokoúhlý bude také selfie fotoaparát.

LG oznámilo v tiskové zprávě, že displej G6 s netradičním poměrem stran ponese název Full Vision. Firma si prý nechala poradit od odborníků z filmového průmyslu, podle nichž je poměr stran 18 : 9 (tedy 2 : 1) ideální na prohlížení nového i starého audiovizuálního obsahu. Dosud byl na smartphonech běžnější méně širokoúhlý poměr 16 : 9, LG G6 prý ale dokáže i tento formát přepočítat do svého poměru.

Klepněte pro větší obrázek
Ukázka rozdělené obrazovky LG G6

Poměru stran bylo přizpůsobeno také nové uživatelské rozhraní LG UX 6.0 (více zde), což se dotkne i ovládání fotoaparátu. Jeho součástí bude funkce Square Camera (režim Čtverec), která obrazovku rozdělí na dva čtverce. Jednoduše tak lze fotit ve formátu 1 : 1, který je populární na sociálních sítích. Pořízené obrázky je navíc možné současně prohlížet v přilehlém okně. K dispozici je také nový systém snímání Food Mode (režim Jídlo). Uživatelé také mohou vytvářet obrázky ve formátu GIF kombinací až stovky pořízených snímků.

Díky rozšířenému displeji je dostupná možnost přijmout hovor a ve vedlejším okně zároveň prohlížet obrázky, surfovat na internetu nebo upravovat kalendář. Fotky ve čtvercovém formátu lze jednoduše poskládat do stylové koláže. Kalendář reaguje na horizontální překlopení a v jednom čtverci zobrazí rozšíření, v druhém pak detailní rozvrh.

Klepněte pro větší obrázek
Schéma šířky záběrů fotoaparátů LG G6 (obr.: LG)

Další součástkou, která zapadne do širokoúhlé mozaiky LG G6 budou fotoaparáty, které umožní pořizovat širokoúhlé snímky. V případě hlavního 13Mpx duálního snímače to bude pod úhlem 125°, přední kamera nabídne úhel 100°. LG G6 bude pohánět procesor Snapdragon 821, k dispozici budou 4 GB RAM a širokoúhlý displej dostane jemné 2K rozlišení. Více se dozvíme v neděli 26. února, kdy LG hostí tiskovou konferenci na veletrhu v Barceloně.

Diskuze (14) Další článek: Alcatel nabídne šestipalcový kovový phablet s Full HD displejem. Víme, za kolik

Témata článku: LG, , , , , , , , , , , LG G6, Tajnost, F +, Poslední informace, Displej, LG Mobil, Širokoúhlý záběr, Strip, Duální snímač, Foto, Širokoúhlý poměr, LG UX, Full, Širokoúhlý,