Další zajímavý nápad od Sygic: Navigace dostala funkci BlackBox

Vývojářům slovenské společnosti Sygic se opakovaně daří vymýšlet zajímavé funkce pro obohacení základní navigační aplikace Sygic GPS Navigation. Za poslední dobu to byla navigace pro kamiony, „Head-up Display“, který promítne obraz z displeje na čelní sklo auta (nyní je zdarma) a teď Sygic přichází s funkcí BlackBox.

Jak název napovídá, BlackBox čili černá skříňka zaznamenává čas, zeměpisnou polohu, rychlost a video z kamery smartphonu. Záznam pak může posloužit k obhajobě uživatele či naopak usvědčení viníka. Sygic funkci prezentuje jako cestu k bezpečnější silniční dopravě, doporučuje videa sdílet na sociálních sítích, což se dá provést rovnou z aplikace.

Klepněte pro větší obrázek 
Funkce se zapíná jediným dotykem. Pak musíte upevnit mobil a namířit jej, aby viděl, co vidět má. A to je největší nevýhoda – před každou jízdou si musíte vzpomenout a tento postup absolvovat. Jednoúčelové kamery jsou sice nesrovnatelně dražší, ale instalujete je pouze jednou, aktivují se samy a mají širší úhel záběru.

Funkce Sygic BlackBox je k dispozici formou nákupu z aplikace Sygic GPS Navigation pro Apple iOS, stojí 280 Kč.

Diskuze (38) Další článek: Levněji, dráž, nově: Plus4U, Lama a Vodafone inovují

Témata článku: , , , , DOS, Dostál, Skříňka, Černá skříňka, Viník, Jediný dotyk, Největší nevýhoda, F +, Nápad, Sygic GPS Navigation, Zajímavý nápad, Aplikace sygic, Sygic GPS, Black, Dostal, GPS Navigation,