„Diablovka“ Torchlight se chystá na smartphony s Androidem a na iPhony

Na operační systém Android se postupnými kroky dostává „diablovka“ Torchlight II. Hra, která původně debutovala na platformě PC, přišla na trh téměř souběžně s očekávaným Diablem III. A po dvou letech se dostává i na mobilní platformy, byť v poněkud pozměněné podobě. A zatím jen na vybraných trzích.

Původní PC hru vyvinulo studio Runic Games, pod mobilní předělávku se však podepsala společnost Efun Company z Hong Kongu. A právě asijská mentalita je ve hře hodně vidět, pokud byste si nevšímali grafiky a několika specifických detailů, mohli byste hru zaměnit za „generické“ RPG. Pokud pomineme celou řadu „násobičů“ skóre a herních měn, je asi největším nedostatkem skutečně neomezený herní svět, na který jsme byli zvyklí z počítačové předlohy.

V mobilním Torchlightu plníte jen jakési úrovně, takže na neomezené běhání a nespočetnou likvidaci nepřátel rovnou zapomeňte. Zůstává tak alespoň velký podíl náhody, jednotliví bossové se náhodně střídají, náhodné jsou i skryté místnosti, pasti, útoky nepřátel a také to, co z nich „spadne“. Na výběr máte ze čtyř povolání, kterým můžete přiřadit celou řadu kombinovaných skillů.

Hra je zatím vydána pouze v některých zemích v Asii, takže si na její dostupnost v Evropě musíme ještě počkat (tedy, pokud si nechcete instalátor hry stáhnout z internetu). Bohužel, mobilní Torchlight nedostál očekávání, a zřejmě se tak zařadí mezi další tuctová mobilní RPG s „auto-questingem“. Jakmile bude hra dostupná v Evropě, bude ji možné nainstalovat z Google Play.

Diskuze (12) Další článek: Nová technologie výrazně zlevní solární energii. Naučte se nové slovo: Perovskit

Témata článku: , , , , , Quest, Mentalita, Postupný krok, Vybraný trh, Měna, Revolution, Největší nedostatek, DIA, Evropa, Skill, Hra, Velký podíl, Mobilní platforma, Herní svět, Celá řada, Povolání, MMORPG svět, Nepřítel, #Android, Hong Kong,