Do kin Village Cinemas nebudete potřebovat lístky, stačí mobil

Tisková zpráva

Všichni ti, kteří se chystají na první česká představení pátého dílu série o čarodějnickém učni Harry Potterovi, mají šanci se vyhnout nepříjemným frontám u pokladen, které očekávají všechna kina a multiplexy. Do multikin Village Cinemas v Praze na Andělu a Černém Mostě si totiž ode dneška mohou zakoupit lístky online. Na stránkách www.villagecinemas.cz si je možné přesně vybrat místa v sále a lístky si vytisknout na tiskárně přímo doma. Pokud zákazník nemá tiskárnu, nabízí Village Cinemas jako první kino v Evropě možnost zaslání vstupenky formou SMS do mobilního telefonu. Návštěvníci multiplexů Village Cinemas se tak mohou zcela vyhnout nepříjemným tlačenicím u pokladen.

„Nový systém prodeje lístků připravujeme již několik měsíců a jsme rádi, že jej můžeme spustit právě nyní, před jednou z nejočekávanějších premiér letošního léta,“ uvedl generální ředitel Village Cinemas Tomáš Palička. „Komfort, který při prodeji lístků nabízíme, je navíc naprosto ojedinělý. Jsme první multikino v Čechách které prodává vstupenky online. S možností zasílání SMS vstupenek na mobilní telefony jsme dokonce první v Evropě. Tento inovativní projekt je součástí naší dlouhodobé strategie ke zkvalitnění služeb našim zákazníkům.“

Nový online systém prodeje je připraven přímo na webové stránce www.villagecinemas.cz. Nákup vstupenky se odehrává ve čtyřech jednoduchých krocích:

První krok – volba multiplexu a představení

Na webové stránce www.villagecinemas.cz si stačí vybrat multiplex (Anděl nebo Černý Most) a představení, které chce divák navštívit.

Druhý krok – výběr sedadel a jejich umístění

Na stránce jednotlivého představení divák volí počet vstupenek a vybere si z volných sedadel ta, na která se chcete posadit.

Třetí krok - kontaktní údaje: e-mail a mobilní číslo

Poté stačí uvést typ platební karty, kterou bude divák platit a kontaktní údaje (e-mail, mobilní telefon). Pokud chcete divák zaslat lístek formou SMS přímo do mobilního telefonu, volí také typ přístroje, který používá. Lístek přijde také na zadanou e-mailovou adresu, takže pokud si jej divák do mobilního telefonu zaslat nenechá či SMS lístek ztratí, příchozí e-mail může sloužit také jako záložní vstupenka, kterou stačí vytisknout a vzít s sebou do kina.

Čtvrtý krok – platba

Pak již stačí jen zaplatit s pomocí platební karty. Platba je zcela bezpečná a uskutečňuje se s pomocí zabezpečeného on-line platebního formuláře České spořitelny 3D secure. Platit je možné pomocí platebních karet MasterCard,Visa a Visa Electron

Jakmile divák zaplatí, přijde vstupenka obsahující čárový kód na uvedenou e-mailovou adresu. Pak ji stačí pouze vytisknout a vzít s sebou do kina. Pokud divák zvolil navíc zaslání vstupenky na mobilní telefon, přijde mu SMS (která rovněž obsahuje čárový kód) a tato SMS platí také jako vstupenka. Vytištěnou vstupenku nebo SMS na displeji mobilního telefonu pak stačí ukázat uvaděči u vstupu do sálů. Obsluha sejme čárový kód ze vstupenky nebo displeje mobilního telefonu a uvede diváka do sálu. Zákazníci s mobilními telefony, které příjem SMS zpráv s čárovým kódem nepodporují, nepřijdou zkrátka, namísto čárového kódu bude při kontrole použit unikátní kód, který obsahuje každá SMS vstupenka.

Vývoj nového systému prodeje vstupenek probíhal za využití zahraničních zkušeností společnosti Village Cinemas s online prodejem. Partnery inovativního a v Čechách ojedinělého projektu jsou společnosti Mastercard aCoca Cola. Village Cinemas Czech Republic očekává, že nový prodejní model přiláká do jejích multikin především mladší diváky zvyklé nakupovat na internetu a používat moderní komunikační technologie.

Diskuze (34) Další článek: Vodafone firmám nabízí maximobily Jablotronu

Témata článku: , Pot, Harry Potter, MOBI, Mobil, Cin, Cinema