Doogee Mix Lite je bezrámečkový prcek. Přitom má velkou baterii, duální foťák a nestojí moc

Doogee zaznamenalo úspěch s bezrámečkovým modelem Mix, a tak je teď trochu jako utržené ze řetězu a představuje jeden model podobného designového konceptu za druhým. Nejdřív to byla stříbrná varianta původního modelu, následně přišel zvětšený Doogee Mix 2 a nejnověji naopak zmenšený Doogee Mix Lite.

Právě malá velikost je na novince nejzajímavější – díky minimálním rámečkům se podařilo zatlačit 5,2palcový HD IPS displej do těla, které mají konvenční 4,7palcové telefony. Doogee Mix Lite má přibližně stejnou velikost jako Xperie z rodiny Compact, které jsou vedle iPhone SE považovány za nejmenší rozumně vybavené smartphony na trhu. Rám je kovový a přední i zadní stranu kryje sklo Gorilla Glass.

Doogee Mix Lite už sice nějaké kompromisy ve výbavě dělá, ale pod rozumně použitelný základ nejde. Zařízení pohání čtyřjádro MediaTek MT6737, připraveny jsou 2 GB operační paměti, 16GB úložiště a čtečka otisků. Baterie má překvapivě vysokou kapacitu 3 080 mAh. Hlavní duální fotoaparát 13+13 Mpx obsahuje senzory ISOCELL od Samsungu a umožňuje rozostřit pozadí scény.

Na výběr je modrá, černá a zlato-hnědá barva. Novinka podporuje všechna evropská LTE pásma a bude v prvních dvou jmenovaných barvách brzy dostupná i na českém trhu za velmi konkurenční cenu 2 990 Kč.

Diskuze (10) Další článek: My Tamagotchi Forever: příští rok se legendární „tamagoči“ dostane do mobilu

Témata článku: Doogee, , , , , , , , , , , , , , Malá velikost, Stříbrná varianta, Duální foťák, Lít, Český trh, Model, Zadní strana, Minimální rámeček, Velká baterie, Prcek, NÉST,