G1: očekávané dítko Googlu a T-Mobilu oficiálně mezi námi

Je po horlivě očekávané prezentaci prvního komunikátoru s OS Android, ale podrobnosti stále neznáme, příslušné stránky stále hlásí „informace budou dostupné později“. (T-Mobile Google) G1 už je však konečně oficiálně mezi námi. Své první zákazníky najde 22. října v USA, začátkem listopadu se začne prodávat ve Velké Británii a do okolní Evropy se dostane v prvním čtvrtletí roku 2009 (tyto informace se pochopitelně týkají zemí, ve kterých působí T-Mobile).

Otázka číslo jedna samozřejmě zní zda, případně kdy se G1 dostane k nám. Jako reprezentanta firmy, která dnes přístroj představila, jsme se zeptali tiskové mluvčí české pobočky T-Mobilu Martiny Kemrové. „Věříme, že do poloviny příštího roku budeme schopni tento přístroj nabídnout.“ Z rozhovoru mimo diktafon je však zřejmé, že se jednání o zařazení „G-phonu“ do nabídky teprve rozbíhají a ani zdaleka není nic hotové.

Dalších informací zatím není mnoho. Víme jen, že T-Mobile bude G1 prodávat zablokovaný (platí pro USA). V prezentaci byl zmíněn i webový prohlížeč, který by měl být nejdůležitější aplikací telefonu. O jeho vývoj se pochopitelně stará sama firma Google, je založen na stejném jádru jako právě vyvíjený browser Google Chrome (více informací na Živě.cz).


 
Podrobné informace o Androidu najdete v prezentaci výrobce, firmy HTC. Publikovala také nové obrázky tohoto přístroje a konečně známe  technické specifikce.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

 

HTC Dream (T-Mobile G1)
Dream (T-Mobile G1) První telefon se systémem Android od Googlu, který funguje na bázi open source. Samotný přístroj, v prodeji jako T-Mobile G1, je komunikátor s velkým dotykovým displejem a výsuvnou klávesnicí QWERTY zaměřený na internetové služby. rozměry a hmotnost: 118 × 56 × 17 mm, 158 g
displej: 3,2'', aktivní TFT, 320 × 480, 65 tisíc barev
sítě: GSM (850/900/1 800/1 900 MHz), 3G, GPS
data: GPRS tř. 10, EDGE tř. 10, UMTS, HSDPA, HSUPA
konekt.: miniUSB, Bluetooth (A2DP), Wi-Fi
paměť: 256 MB, paměťové karty microSD
baterie: Li-Ion 1150 mAh, procesor: 528 MHz
operační systém: Android
hudba: přehrávač hudby
fotoaparát: 3MPx (2 048 × 1 536), video
83 %
(17. místo z 951)
katalog preview info výrobce
cena: 9 980 Kč (koupit)

A konečně byly spuštěny i informační stránky k G1. Prezentační video můžete shlédnout na adrese t-mobileg1.com/default.aspx.

Diskuze (33) Další článek: Aktuálně: První oficiální fotografie „GooglePhonu“ G1 s Androidem

Témata článku: Google, HTC, , , , , , T-Mobile G1, Mobil, Dítko, T - Mobil, MOBI, Mez, T Mobil