Garmin aktualizuje mapy: 100% pokrytí Chorvatska

Garmin vydal novou verzi mapy City Navigator Europe NT s označením v2011.10. Mezi hlavní novinky patří již stoprocentní detailní pokrytí oblíbené letní destinace - Chorvatska. Výrazného zlepšení se dočkala i Ukrajina (100% cest, detailně 6%) a Rumunsko (nyní 84% cest, detailně 28%).

Ve srovnání s předchozí verzí bylo zmapováno dalších 451 000 kilometrů komunikací. Nová verze přidává ke stávajícím třem milionům dalších 632 000 nových bodů zájmu, a to především hotelů, čerpacích stanic a servisů.

Mapa detailně pokrývá celkem 36 států Evropy, u sedmi států mapuje důležité hlavní tahy. Průběžně se zlepšuje také klasifikace cest, tedy mapování šířky cest, výšky nadjezdů a nosnosti mostů. Tyto informace slouží v navigacích určených pro nákladní automobily.

Update mapy lze v rámci Lifetime licence získat bezplatně. Pokud tuto nemáte, stojí jednorázový update 1 990 Kč. Možná se již vyplatí koupit rovnou právě Lifetime licenci za 2 990 Kč. Připomínám ale, že se Lifetime licence váže na konkrétní přístroj a není tedy přenositelná v případě, že si koupíte navigaci novou.

Diskuze (14) Další článek: ČTÚ snižuje propojovací poplatky. Zavoláme si levněji?

Témata článku: , , , Akt,