Garmin GPS TravelGuide: databáze POI ke stažení

V komerční příloze, kterou jsem dnes našel v Mladé Frontě Dnes, Garmin prezentoval novou službu GPS TravelGuide. Najdete ji na adrese www.gpstravelguide.cz, zatím ale zřejmě ještě není kompletně funkční. Nepodařilo se mi totiž zdárně dokončit základní operaci – stáhnout databázi POI.

Kdo tohle zaplatí?

GPS TravelGuide poskytne uživatelům zdarma databázi zájmových bodů seřazených do kategorií. Tuto databázi sestavuje oficiální distributor Garminů, firma Picodas Praha, se svými spolupracovníky. Přímo na webu lze do databáze vložit další body, není to ale zadarmo. Za jeden POI s názvem, webem, e-mailem a telefonem se na dva roky platí 2 700 Kč bez DPH. Kdo chce přidat popis a třeba i fotku, zaplatí 3 900 Kč bez DPH.

Pokud by fungovalo stahování, z webu by se stáhnul soubor GPI, který stačí umístit do složky POI v navigačním přístroji Garmin. V navigaci se potom k bodům dostanete prostřednictvím nabídky Různé (Extra).

Kvalitu databáze zatím nemohu zhodnotit, zajímalo by mě ale, jak se liší od POI, které jsou součástí navigačních map. Poměrně velkým nedostatkem je, že databáze se s těmito standardními POI nesloučí a nelze najednou prohledávat obě úložiště. Napřed se budete muset podívat do restaurací v mapě, následně do restaurací v dodatečně nahraném souboru.

Diskuze (8) Další článek: T-Mobile znevýhodňuje Bonus, zákazníci dostanou méně bodů

Témata článku: , , Databáze, Travel, Data, Stažení,