Garmin Oregon = Colorado s dotykovým displejem (oživeno)

Garmin odhalil novou řadou turistických navigačních přístrojů. Garmin Oregon je v podstatě totéž co Colorado, akorát s dotykovým displejem. Na těle navigátoru zřejmě není žádný ovládací prvek, s výjimkou vypínače. Příliš mnoho podrobností ale zatím není k dispozici, Garmin pouze zveřejnil samostatné stránky se základními informacemi.

Tip: Přečtěte si podrobný test Garminu Oregon 300 doplněný mnoha fotografiemi a videem.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Pět modelů v řadě Oregon se bude lišit vybavením a mapovými podklady, podobně jako u Colorada. Oficiálně by přístroje měly být v prodeji už v tomto čtvrtletí. Podle webu GPSTracklog je Oregon 400t nachystán do distribuce, další modely by mohly být do konce měsíce.

Oživeno: Skutečně, Garmin Oregon 400t se už prodává, stojí 640 dolarů (9 562 Kč). Na stejné stránce lze na záložce Specs najít technické parametry přístroje. Zaujalo mě, že po Coloradu, které používá paměťové karty SD, se Garmin vrací zpět k microSD. Ostatní parametry jsou stejné, u Oregonu jsem objevil navíc jen vybavení GPS hrami.

Z oficiálního webu jsem zkopíroval několik ukázek displejů. Jsou velmi podobné jako u Colorada, prostředí je ale upraveno pro ovládání prsty na dotykovém displeji.

 

Na ovládání prostřednictvím dotykového displeje jsem zvědavý. Obecně jsem spíš příznivcem tlačítek, zejména u přístrojů určených do terénu, kde lze předpokládat potřebu ovládání v rukavicích. Dotykový displej také může mít negativní vliv na čitelnost displeje, která už i u Colorada nebyla bez podsvícení nejlepší.

Diskuze (9) Další článek: Google Earth: nové letecké snímky pro celé Česko a Slovensko

Témata článku: , Color, Colorado, Oregon, Dotyk, ? Displej, Dotykový displej, Displej, Dot