Garmin představí GPSMap 62s(t)c: s 5 Mpx fotoaparátem

Každou chvílí by měl Garmin představit další dva modely své turistické mapy GPSMap 62. Novinky ponesou označení 62sc a 62stc, přičemž jejich společnou inovací bude integrovaný 5 Mpx fotoaparát s automatickým ostřením. Kombinace GPS přístroje a fotoaparátu samozřejmě znamená otagované fotografie (přiřazení GPS souřadnic do EXIF informací snímků), po nahrání na Flickr, Picasu či Panoramio se zkrátka objeví přesně v místě pořízení.

Klepněte pro větší obrázek
Nové modely GPSMap 62sc a 62sct: s fotoaparátem na zadní straně

Mezi přístroji je rozdíl pouze v dostupných mapových podkladech, s modelem stc získáte evropskou mapu v měřítku 1:100 000. Oba přístroje disponují interní pamětí s kapacitou 3,5 GB, dále rozšiřitelnou microSD kartami. Přístroje by na trh měly dorazit ve třetím čtvrtletí, zatím za blíže nespecifikovanou cenu.

Garmin se s představováním novinek doslova rozjel: před dvěma dny představil novou turistickou řadu eTrex, před 14ti dny kombinovaný turistický a automobilový navigátor Montana. Škoda jen, že si na většinu novinek budeme muset chvíli počkat. Dříve jsme u Garminu byli zvyklí na představení modelů, které byly v podstatě ihned dostupné na trhu.

Diskuze (1) Další článek: Mio: nová aplikace, nové modely a půjčování map

Témata článku: , , , , Pře, STC, Mpx +, MPx, Foto, F +,