Garmin umožňuje tvorbu vlastních plnohodnotných map, ne však zdarma

Garmin představil novou aplikaci s názvem MapSource Product Creator, která umožňuje vytváření plnohodnotných mapových podkladů. Ty mohou být využívány například v průmyslu, výzkumu nebo v armádě.

Aplikace dovoluje import mapových podkladů od nejrůznějších tvůrců v unifikovaném formátu GIS (Geographic Information System) a jejich další rozšíření: vytváření cest, bodů zájmu, nejrůznějších vrstev a podobně. Vytvořené mapy mohou být plně „routovatelné“ a mohou tedy sloužit ke klasické turn-by-turn navigaci, včetně vyhledávání adres a upozornění na rychlostní limity. Dokonce zůstane zachována i podpora pro RDS-TMC.

Budete-li chtít vyzkoušet tvorbu vlastních map, musíte kontaktovat přímo Garmin, který vám udělí možnost bezplatného vyzkoušení aplikace po dobu 90 dnů. Po uplynutí této doby si Garmin řekne o poplatek 5 000 dolarů (asi 110 000 Kč) za další používání. Na první pohled jde o částku vysokou, která navíc nezahrnuje mapová GIS data, nicméně potenciál je poměrně zajímavý. Možná se tedy brzy dočkáme spousty dalších zajímavých map pro Graminy.

 

Diskuze (9) Další článek: Nokia N9: první vlaštovka se systémem MeeGo

Témata článku: , , Bezplatné vyzkoušení, Žďár, TV +,