Google Mapy konečně fungují off-line. K dokonalosti je stále daleko

Včera jsme vás informovali, že Google aktualizoval své mapy v 11 zemích světa a dostalo se i na ČR. Nové mapové podklady se dostaly i do mobilní aplikace Mapy na Androidu a nezlepšila se jen jejich podrobnost. Další pozitivní změnou je, že konečně bez problémů funguje off-line režim, který Google s velkou slávou představil před dvěma týdny, ale v praxi to taková radost nebyla.

Vyzkoušejte stejnou funkci dnes, funguje. Ani není potřeba aktualizovat na novější verzi aplikace. S červeným čtvercem, který značí nemožnost uložit označený čtverec mapy, už se tedy nesetkáváme z důvodu špatných mapových podkladů, ale setkáváme se s ním pořád. Limitem pro stažení jedné oblasti je 90 MB, což v praxi vystačí na čtverec o úhlopříčce asi 150 kilometrů.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Do limitu 90 MB se vejde celá Praha a po úhlopříčce dálnice D1 až po Jihlavu.
Jestli chcete Prahu i Brno, musíte si uložit více čtverců.
Klepněte pro větší obrázek 
Čtverce o objemu dat 37 (západ ČR s přesahem do Německa) a 11 MB (Praha)

Změna je to pozitivní, ale tím Google prozatím skončil. Mapy stále není možné použít pro navigaci a bez aktivního připojení k internetu v nich ani nic nevyhledáte. Před dvěma týdny Google sliboval, že mapy jsou uložené i s názvy ulic, ale ani to není vždycky pravda. Mobilní Google Mapy jsou dnes někde na půl cesty a třeba na konkurenci od Nokie stále ztrácí.

Diskuze (19) Další článek: Big Launcher 2.0: upravte si Android pro slábnoucí zrak

Témata článku: Google, , , , , , F +, Google +, Dok, Celá praha, Dokonalost, Aktivní připojení,