Google nabídne mobilní Docs včetně editace dokumentů

Z chytrých mobilních telefonů se stává kapesní kancelář. Existuje proto hned několik aplikací, které umí prohlížet dokumenty a některé nabízí i jejich editaci. Možnost editace však bývá záležitost placených verzí. Google však dnes na konferenci v Paříži demonstroval novou mobilní verzi jeho služby Google Docs, která nově nabízí možnost editace dokumentů a je pochopitelně zdarma.

Google Docs je služba na správu, prohlížení a editaci dokumentů, která funguje cloudovým způsobem. To znamená, že není nutné instalovat žádnou aplikaci, avšak potřebujete internetové připojení a prohlížeč. V dnešní době už to pomalu přestává být překážkou i v případě mobilních zařízení, navíc toto řešení přináší výhodu v tom, že dokumenty jsou bezpečně uloženy v jedné platné podobě na jednom místě, přitom k ním máte odkudkoli přístup. Nové možnosti Google Docs byly prezentovány na telefonu s Androidem a poté na iPadu, kde možnost editace uživatelé obzvlášť ocení.

Nové mobilní Google Docs budou dostupné „již brzy“, přesné datum Google nestanovil. Prozatím se můžete podívat, jak funguje alespoň čtení dokumentů na http://docs.google.com/m

Diskuze (13) Další článek: Samsung Xcover 271: z bláta do louže (preview)

Témata článku: Google, , Dokument, Mobil, Dok, EDI, MOBI, Google +, Editace