Google přidal do marketu 35 nových aplikací využívajících technologii Tango

Platformu Tango, která dokáže pomocí speciálních algoritmů rozšířené reality rozpoznat polohu zařízení v prostoru vzhledem k jiným předmětům bez použití GPS nebo jiného lokačního systému, představil Google poprvé už před dvěma lety. Až letos se ale dostává do prodeje první komerční zařízení, které Tango umí použít – phablet Lenovo Phab 2 Pro. Google proto připravil spolu s několika vývojářskými studii startovací balík Tango obsahu, který zahrnuje celkem 35 aplikací.

Klepněte pro větší obrázek

Na Lenovu Phab 2 Pro stačí zapnout aplikaci Tango, nebo se k aplikacím dostat přes nabídku přímo v marketu Google Play. Na výběr je například aplikace Measure, která rozpozná geometrické tvary a změří jejich délku, aplikace pro návrh rozestavění nábytku v místnosti (WayfairViewLowe's VisionHomestyler Interior DesigniStaging), několik her (Domino WorldCrayola Color BlasterSlingshot IslandRaise) a mnoho dalších.

Google předpovídá, že během několika let bude technologie Tango ve smartphonech stejnou samozřejmostí, jako nyní třeba GPS nebo fotoaparát. Firma zároveň slibuje, že už během příštího roku se na trhu objeví další smartphony s podporou technologie Tango.

Váš názor Další článek: Vodafone spojil čtyři frekvenční pásma na otestování nejrychlejších přenosů ve 4,5G

Témata článku: Google, Lenovo, , , , , , Lenovo Phab 2, Lenovo Phab 2 Plus, Lenovo Phab 2 Pro, Measure, Autodesk, Prodej první, Legacy, Komerční zařízení, Nov, Mark, Market, Google +