Handsfree ala zavařovačka je na trhu

Bezdrátové handsfree bez Bluetooth a ještě k tomu za neuvěřitelně nízkou cenu. Jde to vůbec dohromady? Ale ano, stačí jen kousek pružné gumy. Starý známý vtip se stal realitou a guma, která vám telefon připevní k hlavě se k tomuto účelu začala prodávat. Zatím jsem na ni v českých obchodech nenarazil, ale možná je to jen tím, že jsem si takového příslušenství nevšímal. Ale kolega z italského serveru Mobileblog na tento výrobku v jednom obchodě narazil.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Tyto staré vtípky určitě nevidíte poprvé

Ale proč by mělo být toto řešení jen pro smích? Vždyť svůj účel naplňuje a velmi spořivým uživatelům, kteří nemají problémy s bolestí hlavy, by mohlo vyhovovat. Stačí ztlumit vyzvánění na minimum a zapnout si automatický příjem hovoru. S odchozími hovory už to bude těžší, ale u některých telefonů lze hlasové vytáčení aktivovat bočními tlačítky.

Klepněte pro větší obrázek 
Univerzální guma-handsfree

Každopádně si troufám říci, že podmínka „řidič nesmí při jízdě vozidlem držet v ruce nebo jiným způsobem telefonní přístroj nebo jiné hovorové nebo záznamové zařízení“ je splněna. Přístroj přece u ucha drží guma a pokuty se tedy nemusíte obávat. Pokud na tuto handsfree v českých obchodech nenarazíte, jistě si vystačíte i s obyčejnou zavařovačkou.

Diskuze (3) Další článek: T-Mobile MDA Compact III: stále kompaktní a s integrovanou GPS

Témata článku: Spořivý uživatel, Handsfree, Automatický příjem, Trh, Ala