HD kamera pro sportovce s GPS přijímačem

GPS přijímač ve fotoaparátu dnes již nikoho nepřekvapí, například o fotoaparátu Casio jste si mohli přečíst i zde na Navigovat.cz. Bylo tedy jen otázkou času, kdy některý z výrobců představí kameru s GPS přijímačem, která poslouží především extrémním sportovcům pro přiblížení jejich pohledu a zážitků. Takovou kamerou je právě Gobandit HD. Díky miniaturním rozměrům a univerzálním držákům ji lze přichytit na nejrůznější předměty, typicky kola nebo přilby. Vzhledem ke sportovnímu zaměření nepřekvapí zvýšená fyzická odolnost a také vodě odolnost.


Odolná kamera s GPS přijímačem pro extrémní sportovce

Kamera disponuje vnitřní paměti s kapacitou 2 GB, kterou lze dále rozšířit až na 32 GB prostřednictvím karet microSDHC. Záznam probíhá s maximálním rozlišením 720p (1280 x 720 px) při třiceti snímcích za vteřinu. Z našeho pohledu ale zůstává hlavní zajímavostí integrovaný GPS přijímač Sirf Star III. Ten navíc s pomocí speciálních algoritmů doprovodné aplikace pracuje v 3D prostoru, a nikoli pouze v horizontální ploše. Pokud totiž sportovec například sjíždí prudký svah, z pohledu GPS urazí mnohem menší dráhu než ve skutečnosti, čímž následně selhává i výpočet rychlosti. Kamera by měla být na trhu již v dubnu, a to za cenu 299,99 Eur (7 950 Kč).

Další informace a technickou specifikaci najdete na oficiálních stránkách.

Diskuze (6) Další článek: Mobility 2/10 - mobil umí nahradit počítač

Témata článku: , , , Sportovec, Miniaturní rozměr, Pro +, Nejrůznější předmět, Fyzická odolnost, Přijímač, HD +, Kamera, Spor, Sportovní zaměření