Hodinky Sony Ericsson MBW-100: potopím se a vím, kdo volá

Sony Ericsson představil nové příslušenství, se kterým jsme se doposud mezi výrobci mobilních telefonů nesetkali. Chcete-li jít s dobou a novými technologiemi, jsou bezdrátové hodinky Sony Ericsson MBW-100 určeny právě vám.

První

S novými hodinkami MBW-100 bude uživatel vždy znát stav telefonu, číslo volajícího, aktuální čas a bude upozorněn i na přijatou zprávu. Příslušenství váží 187 gramů (kvůli nerezové oceli) a bude k dispozici ve dvou barevných variantách – ve stříbrné a černé, která je luxusnější a bude k dispozici jen v limitovaném množství (neoficiální zdroje hovoří pouze o jedné desítce tisíc hodinek). OLED displej je kryt sklíčkem, které je odolné proti poškrábání a také je na něm nanesena vrstva, která údajně nebude odrážet sluneční paprsky.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Luxusnější barevná varianta Black
 

A co vlastně umí?

S novým náramkovým příslušenstvím lze bezdrátově zjišťovat informace o aktuálním stavu telefonu. Hodinky samozřejmě nabízí aktuální čas (v analogové podobě a je nastavován z telefonu) na OLED displeji, v jehož spodní části se nachází místo pro stavové ikony. Při příchozím hovoru se na displeji objeví jméno nebo číslo volajícího a uživatel může stisknutím tlačítka ztlumit vyzvánění telefonu nebo rovnou odmítnout hovor.

Hodinky dostaly do vínku také hudební ovládání – tlačítka pro přehrávání, pauzu a přeskočení na další skladbu. Aby toho nebylo málo, příslušenství je voděodolné až do hloubky 30 metrů. Přijatá zpráva na sebe upozorní vibracemi, stejně tak, jako překročení vzdálenosti nutné pro komunikaci mezi MBW-100 a telefonem Sony Ericsson.

Klepněte pro větší obrázek
Je čas nabít hodinky

V základním balení se nachází mimo MBW-100 ještě nabíjecí clip, nabíječka a uživatelská příručka. Mimochodem, vše by mělo být zabaleno do luxusní krabičky. Ostatně, podobně, jako je tomu u společnosti Fossil, se kterou Sony Ericsson navázal bližší spolupráci a tyto hodinky vyrobil. Ty nebudou na sluneční energii, díky Bluetooth (ve specifikaci 2.0) bude spotřeba vysoká, takže budeme muset nabíjet. Jak často? Výrobce udává až 7 dní pohotovosti při zapnutém Bluetooth, ovšem tušíme, že v praxi budou čísla nižší.

Ke komu se hodí?

Hodinky budou nabízeny v průběhu posledního čtvrtletí tohoto roku ve dvou barevných variantách za předpokládanou cenu 300 euro, což je v přepočtu zhruba 8 500 Kč. Cena je tudíž hlavní nevýhodou tohoto příslušenství. Potenciální zájemci se budou muset rozhodnout, zda si koupí Bluetooth hodinky Sony Ericsson MBW-100, nebo úplně nový telefon ze stejné cenové kategorie.

Klepněte pro větší obrázek

Další malou vadou na kráse je kompatibilita jen s některými modely Sony Ericssonu – jmenovitě s W850i, W710i, Z710i, Z610i, K790i, K800i, K610i a W810i. S podporou smartphonů M600i, P990i a W950i Sony Ericsson nepočítá.

Diskuze (50) Další článek: Šuškanda: O2 chystá volání domů zadarmo (za paušál)

Témata článku: Ericsson, Sony, Sony Ericsson, , , , , , Hod, Bluetooth hodinky, Přijatá zpráva, Son, Eri, Pot, Limitované množství