HTC Elation: odpověď na Lumii 920 a Ativ S?

Při představení Windows Phone 8 byli zároveň oznámeny společnosti, které se jako první zhostí úkolu přinést na trh zařízení s tímto operačním systémem. Kromě partnerské Nokie se ke spolupráci s Microsoftem přidali i Samsung, HTC a Huawei. Konkrétně HTC má do konce letošního roku přinést trojici smartphonů, kterými pokryje nižší, střední i high-end třídu.

Převlečené HTC One X

Přesně jako HTC One X totiž model Elation, dříve známý pod kódovým označením Zenith, vypadá. Jenom uvnitř poběží Windows Phone 8. Jde právě o onen high-endový model, který by měl být přímým konkurentem Samsungu Ativ S, nebo Lumii 920 od Nokie.

Klepněte pro větší obrázek
Podoba s HTC One X je tak zřejmá, že nebýt původu na stránkách HTC, sázeli bychom na fanouškovskou tvorbu (zdroj: UbuntuLife.net)

Ačkoliv byla tato stránka ze serverů HTC okamžitě stažena, přesto se díky webu UbuntuLife.net můžeme na tabulkovou specifikaci a podobu nového HTC podívat. Od HTC One X jej odlišuje snad jen použití dvojice LED diod u hlavního fotoaparátu, a také baterie s kapacitou 2 000 mAh namísto 1 800 mAh u One X. Ostatní parametry zůstaly stejné, jako u spekulovaného modelu Zenith. Těšit se tedy můžeme na čtyřjádrový procesor, 1 GB paměti RAM, Super LCD2 displej s úhlopříčkou 4,7 palce a rozlišením 720p, 8 Mpx fotoaparát s podporou 1 080p videa a BSI senzorem, 32 GB dále nerozšířitelné uživatelské paměti či NFC čip.

Můj osobní názor ovšem je, že si z nás samotní redaktoři serveru UbuntuLife.net vystřelili. I když na obrázku nejsou vidět žádné stopy Photoshopu (třeba v oblasti druhé LED diody), moc se mi nepozdávají piny pro dokovací stanice, ikony některých aplikací na ploše, ale hlavně microUSB konektor na levém boku. Jeho místo u WP telefonů bylo vždy dole. A co dříve uniklý model HTC 8X? Ten by mohl být zástupcem střední třídy, který je znám jako HTC Accord. Očekávané specifikace Accordu se totiž s HTC 8X shodují.

Diskuze (31) Další článek: Google koupil Snapseed a dorovnává dvojici Facebook + Instagram

Témata článku: HTC, , , HTC One, HTC One (E8), HTC One (M8), HTC One X, HTC One X+, HTC Windows Phone 8X, Samsung Ativ S, Odpověď