Huawei Watch 2 jsou v prodeji. Zatím jen ve verzi Sport, ale zato s LTE konektivitou

Huawei v uplynulých týdnech vypustil do prodeje druhou generaci svých chytrých hodinek. Pro český trh je zpočátku určena varianta Huawei Watch 2 Sport se 4G konektivitou. To je jistě velmi zajímavá funkce, kterou jsme dosud u chytrých hodinek vídali jen velmi výjimečně. Hodinky jsou v prodeji v černé barvě s černým silikonovým řemínkem za 8 990 Kč.

Tělo hodinek Huawei Watch 2 Sport je vyrobeno z plastu a keramiky a je odolné proti vodě a prachu podle stupně krytí IP68. Hodinky dostaly kruhový dotykový AMOLED displej s přepočteným rozlišením 390 × 390 bodů a průměrem obrazovky 1,2 palce. Uvnitř běží procesor Qualcomm Snapdragon Wear 2100, kterému dělá společnost 768 MB operační paměti a 4 GB vnitřního úložiště. Vestavěná baterie disponuje kapacitou 420 mAh a dobíjí se pomocí kolébky.

LTE není kompletní

Slot na SIM kartu může rozšířit klasickou konektivitu hodinek (Bluetooth + Wi-Fi) o mobilní data ve formě 2G/3G/4G. Špatnou zprávou je ovšem chybějící pásmo 800 MHz pro LTE, kterým je pokryta naprostá většina republiky. Využít tak pro 4G půjdou pouze frekvence 1 800 a 2 100 MHz. Hodinky obsahují ještě NFC, které nabude většího významu po zavedení plateb Android Pay.

Hodinky obsahují vestavěný mikrofon i reproduktor, a tak s nimi můžete i telefonovat – buď jako s „prodlouženou rukou“ připojeného smartphonu přes Bluetooth, anebo přímo lokálně na vlastním samostatném čísle pomocí vložené SIM karty. Kromě telefonního modulu jsou přítomna i tradiční čidla (akcelerometr, gyroskop, barometr, kompas, snímač srdečního tepu) a nechybí ani důležitá GPS.

Váš názor Další článek: Apple vysvětlil, co se na keynote pokazilo při ukázce Face ID

Témata článku: Huawei, , , , , , , , , , , , , , , , Druhá generace, Prodloužená ruka, Dotykový amoled, Úložiště, Přepočtené rozlišení, #Huawei, Srdeční tep, Zajímavá funkce, Vnitřní úložiště,