Hyperlokální mapy: to nejlepší ze všech dostupných map

Mapové podklady pro automobilové navigace v podstatě vytváří pouze dvě společnosti: TeleAtlas a Navteq. Jde o mapy schopné routingu, avšak bez dalších podrobností, důležitých například pro pěší navigaci. Německá společnost United Maps přišla se zajímavým způsobem, jak stávající mapy vylepšit.

United Maps si licencuje nejrůznější mapové podklady určité lokality, typicky města. Nejen routingové mapy od výše zmiňovaných výrobců, ale i topografické mapy a podrobné plány měst. Společnost pak pomocí vlastní techniky dokáže postupně překrýt jednotlivé mapy a vytvořit tak "hyperlokální mapy" s měřítky až 1:1 000. Mapy zůstávají schopné navigace, navíc obsahují informace o trasách veřejné dopravy včetně názvu zastávek, přesné očíslování domů a další podrobnosti, které samotné navigační mapy nenabízí. Vše perfektně vystihuje následující video:

Bohužel, United Maps směřuje svou činnost do B2B sektoru a zatím není jisté, zda se tyto extra podrobné městské mapy objeví i v zařízení určených koncovým uživatelům. Nicméně princip překrývání dostupných a tématicky odlišných mapových podkladů zůstává určitě zajímavým nápadem.

Diskuze (7) Další článek: Agresivní kampaň útočí na iPhone a slibuje Android 2.0

Témata článku: , DOS