Intex přiveze do Barcelony Androida za 2 354Kč

Barcelonský Mobile World Congress 2011, největší mobilní událost roku se blíží a firmy začínají lákat zákazníky a novináře na své stránky. Indická firma Intex slibuje, že do Španělska přiveze smartphone s Androidem za 5 500 rupií (podle aktuálního kurzu je to 2 354 Kč).

O přístroji prozradili, že bude mít na palubě Android 2.2 Froyo. Ani 3,2 MPx fotoaparát nezní špatně, horší už to bude s displejem, právě zde se kompromisy ukazují naplno. Úhlopříčka bude 2,8 palce, ale hlavně bude vybaven levnější rezistivní dotykovou technologií (jaký je rozdíl?), takže psaní na virtuální klávesnici bude jistější se stylusem.

Na druhou stranu ani tento telefon nebude postrádat Wi-Fi a GPS, takže bude opravdovým lákadlem. Otázkou však je, co uvedená cena znamená a co je v ní započítáno. Je poněkud nepravděpodobné, že se telefon dostane i na náš trh, ale pochybuji, že cena obsahuje i naše české DPH. A co marže obchodníků? Byl by Android od Intexu vůbec levnější než Vodafone 845 momentálně prodávaný za 3 377 Kč? A to jsme ještě Intex ani neviděli, abychom jeho kvality mohli srovnat s chytrým low-endem/low-costem od Vodafonu…

Zdroj: telecom yatra

Diskuze (9) Další článek: Nokia jedná s Microsoftem. Objeví se Nokia WP7?

Témata článku: , , Vodafone 845, AFA, Intex, #Android, Indická firma, Uvedená cena, Bar, CZK,