iPhone X má nejlepší displej současnosti. Dodává jej konkurenční Samsung

Server DisplayMate vydal analýzu displeje iPhonu X a z výsledků vyplývá, že zobrazovací panel překonal veškerá očekávání. Po půl roce od vydání Galaxy S8 se na první místo v hodnocení nejlepšího mobilního displeje dostává právě iPhone X. A nic na tom nemění ani fakt, že výrobcem jeho OLED panelu je konkurenční Samsung.

DisplayMate v hodnocení displeje nešetří superlativy, podle závěrečného vyjádření je displej v iPhonu X nejpokročilejší a nejvýkonnější ze všech doposud testovaných mobilních zobrazovacích panelů. Hodnotitelé také pogratulovali Samsungu, jehož displejová divize dodává všechny OLED panely pro jubilejní verzi iPhonu.

iPhone X používá 5,8" OLED displej s poměrem stran 19,5:9 a rozlišením 2 436 × 1 125 pix. Displej využívá diamantové uspořádání subpixelů a má jemnost 458 ppi. Tuto jemnost vidí DisplayMate jako ideální a pozastavuje se nad tím, že případné mobilní 4K displeje by byly jen „zbytečným marketingovým tahem“. Výzkumníci DisplayMate jej dále ohodnotili jako displej s nejvyšší barevnou věrností a také jako displej s nejvyšším kontrastem při normálním či zhoršeném osvětlení.

Velmi dobrých výsledků dosáhl zobrazovací panel i při bočních pohledech, kdy dochází jen k minimálním vizuálním změnám. Použitý OLED displej má také nejpřesnější barevné podání mezi smartphony, takže rozdíly mezi reálnou barvou a její reprodukcí v mobilu jsou úplně minimální.

Největší nedostatek OLED displeje u iPhonu je patrný při přímém porovnání automatického jasu. V případě iPhonu X byl v prostředí s vysokou intenzitou okolního světla změřen maximální jas 809 nitů, v případě Galaxy Note 8 to bylo rekordních 1 240 nitů. Souboj displejů tak probíhá doslova na ostří nože. Apple v současné době vítězí, je však otázkou času, jak se další vývoj OLED panelů promítne do připravovaného Galaxy S9, kterého můžeme zřejmě očekávat již příští rok v březnu.

Celou analýzu displeje u iPhonu X si můžete přečíst zde.

Krátké představení iPhonu X:

Zdroj Displaymate

Diskuze (111) Další článek: Před 10 lety Nokia, Microsoft a Symbian hrubě podcenili nově vznikající Android

Témata článku: Apple, Samsung, , , , , , , Apple iPhone X, Apple iPhone X 256GB, Zobrazovací panel, ? Displej, Okolní svět, Displej, Vysoká intenzita, Nejlepší displej, Diamantové uspořádání, Příští rok, Automatický jas, Mobilní displej, Krátké představení, Panel, Okolní světlo, Použitý oled, Připravované galaxy,