Kultovní MMORPG RuneScape se v zimě dostane na smartphony a tablety

Kultovní MMORPG hra RuneScape se v průběhu zimy dostane i na displeje mobilních zařízení. Nebude se však jednat o samostatnou hru, ale o mobilního klienta stávající hry, který bude optimalizován pro dotykové ovládání. RuneScape vznikl v roce 2001 jako hra napsaná v Javě, kterou jste mohli zahrát ve vašem webovém prohlížeči. Od té doby hra dostala spoustu aktualizací, ovšem až v loňském roce byl pro hru zpřístupněn samostatný herní klient pro PC a Mac.

Vydavatel hry, společnost Jagex, chce na displeje smartphonů a tabletů dostat, jak novou verze RuneScape 3, tak i pro starší Old School RuneScape. U první hry jsou k dispozici mikrotransakce, lepší „Questy“, „záživnější“ souboje či rychlejší „levelování“. U Old School verze čekejte jednodušší souboje, „retro“ grafiku a také větší PvP komunitu. Obě varianty se brzy stanou multiplatformní, takže při hraní budete moci plynule přecházet mezi Androidem, iOS a počítačem.

Old School RuneScape se na displeje smartphonů a tabletů dostane v průběhu zimy, graficky pokročilejší RuneScape pak až začátkem příštího roku. Mezitím můžete na webu vývojáře vyplnit krátké dotazníky (tady a zde) s vyjádřením zájmu o mobilní verze, a pokud se na vás usměje štěstí a budete vybráni, můžete se brzy zúčastnit i neveřejného beta testu.

Nejnovější rozšíření RuneScape: The Golden City of Menaphos:

Zdroj Pocketgamer

Váš názor Další článek: Nokia se začala kamarádit se Xiaomi. Dočkáme se dvoubarevných prodejen?

Témata článku: , , , , , , Displej smartphonů, Mikrotransakce, Tab, První hra, Displej, Forever, Verze, RuneScape, MMORPG svět, Revolutions, Quest, Kultovní mmorpg, Zima, Loňský rok, DOS, Revolution, Mobilní klient, Sega, MMORPG,