Lenovo a Google společně vyrobí samostatný headset pro virtuální realitu

Google a Lenovo se v následujících měsících chtějí pořádně opřít do technologií souvisejících s virtuální i rozšířenou realitou. Americký gigant už má připravené platformy Daydream a Tango a zároveň prodává brýle Daydream View pro vložení kompatibilního smartphonu.

Klepněte pro větší obrázek

Čínské Lenovo jako první představilo komerčně dostupný smartphone pro práci s rozšířenou realitou Phab 2 Pro. Nyní obě firmy pracují na samostatném headsetu pro virtuální realitu nezávislém na výpočetním nebo zobrazovacím řešením jiného zařízení. Brýle by měly představovat konkurenci zejména pro headset HTC Vive nebo Sony PlayStation VR.

Nové zařízení nabídne funkci WorldSense s možností volně se pohybovat a zkoumat virtuální prostředí bez překážek. Samostatný VR headset je vyroben speciálně pro virtuální realitu a pracuje s vestavěnými senzory, což výrazně zjednoduší používání i celkový zážitek při hraní her. Kdy by se měl finální produkt objevit na trhu, zatím společnosti neupřesnily.

Jedním z nejúspěšnějších samostatných VR headsetů je HTC Vive:

Váš názor Další článek: To bylo rychlé. Leagoo S8 je okopírovaný Galaxy S8 s duálním foťákem [oživeno]

Témata článku: Google, Lenovo, , , , , , , , , Dostupný smartphone, Americký gigant, Kompatibilní smartphone, Výpočetní řešení, Samostatný headset, Playstation VR, Virtuální prostředí, Daydream View, Real, Realita, Vestavěný senzor, Google +, Celkový zážitek, Sam, Vir