LG má Applu dodat ohebné displeje pro prototypy ohebných iPhonů

S myšlenkou na skládací smartphony koketuje i Apple. Podle TheInvestor zadal vývoj prototypu ohebného displeje, který má být použit u budoucího iPhonu, společnosti LG Display. Divize LG Innotek zase sestavila tým, který vyvíjí ohebnou desku s plošnými spoji známou pod označením RFPCB.

Podle zdroje má být masová výroba ohebných OLED panelů od LG pro Apple zahájena koncem roku 2019. Případný skládací iPhone tedy na trh zřejmě přijde později (nejdříve v roce 2020), než modely konkurenčních výrobců. Připomeňme, že LG už ohebný panel vyvinul před několika lety, stále však pracuje na jeho odolnosti, životnosti a na zlepšení efektivity jeho výroby.

Poměrně překvapivě je byl z celé situace vyčleněn Samsung, který je výhradním dodavatelem displejových panelů pro iPhone X. Podle zdroje se Apple obává možných úniků informací, a také toho, že jihokorejci v příštím roce představí svůj skládací smartphone. Práci proto zadali jeho úhlavnímu rivalovi, společnosti LG, u které se, díky jejímu menšímu podílu na trhu, nemusí bát přímé konkurence. Všem výrobcům ale zřejmě již brzy vypálí rybník ZTE, které má svůj skládací smartphone představit již 17. října.

Futuristické představy Samsungu o skládacím tabletu (rok 2014):

Zdroj TheInvestor

Diskuze (19) Další článek: Nokia 8 konečně přichází do prodeje. Mezi vlajkovými loděmi bude tou levnější

Témata článku: , , , , , , Displej, Budoucí iphone, Pro +, Konkurenční návrh, Úhlavní rival, Ohebný oled, Cplus, Displejový panel, Příští rok, Konkurenční výrobce, Konstruktér, ? Displej, Masová výroba, Výhradní dodavatel, Plošný spoj, Ohebný displej, Obvod, Oled panel, TheInvestor,