LG představilo nový osmipalcový tablet. Váží méně než plechovka coly

Vedle smartphonu střední třídy LG Q6 jihokorejská firma v uplynulých dnech potichu představila také nový tablet s předlouhým názvem LG G Pad IV 8.0 FHD LTE. Z něj je patrná velká část výbavy. Nutno dodat, že LG není žádný tabletový megahráč a svoji novinku bude prodávat pouze na některých trzích.

Klepněte pro větší obrázek
LG G Pad IV je lehčí než plechovka coly. Trochu zvláštní srovnání, ale jak jinak upoutat na jinak vcelku obyčejný tablet (Foto: LG)

Firma zvolila osmipalcovou úhlopříčku IPS displeje s Full HD rozlišením. Tablet spadá do nižší střední třídy, což dokazuje zvolený čipset Qualcomm Snapdragon 435 a také 2 GB RAM. Vnitřní úložiště má kapacitu 32 GB. LG se chlubí zejména nízkou tloušťkou pod 7 mm a hmotností 290 gramů. Tablet tak váží méně než třetinka coly v plechovce.

Klepněte pro větší obrázek
Tablet má v pase méně než 7 mm a bude se prodávat zatím v Koreji (Foto: LG)

Tablet nabídne 5Mpx fotoaparát a baterii s kapacitou 3 000 mAh, což je vzhledem k celkové velikosti zařízení těžký podprůměr. Novinka je postavena na Androidu 7.0 Nougat a podporuje operátorská data přes LTE sítě. Nechybí některé funkce v prostředí známé ze smartphonů LG – např. Knock Code, Multi Window a další. Cenu ani dostupnost novinky na evropském trhu v tuto chvíli neznáme.

Jak vybrat levný smartphone:

Diskuze (10) Další článek: Zahrajte si hry od Blizzardu a ze Steamu na smartphonu či tabletu s Androidem

Témata článku: LG, , , , , , , Novinka, Velká část, Levný smartphone, Nízká tloušťka, Vnitřní úložiště, Pře, Osmipalcová úhlopříčka, Os tablet, FHD, Operátorská data, Vaz, Multi Window, Tab, Obyčejný tablet, Nový tablet, Jihokorejská firma, Cod, Evropský trh,