LG X Power 2 s velkou baterií jde do prodeje. Českou cenovku ale zatím nemá

LG v těchto dnech posílá na trh smartphone nižší střední třídy, který má splnit nároky uživatelů na větší plochu displeje a zároveň alespoň dvoudenní výdrž. LG X Power 2 je pokračovatelem loňského modelu X Series a obsahuje akumulátor s kapacitou 4 500 mAh. Vzhledem k méně jemnému HD displeji na úhlopříčce 5,5 palce by výdrž mohla být slušná.

 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
LG X Power 2 obsahuje plastový zadní kryt a 5,5palcový displej

Výhodou má být také poměrně rychlé dobíjení, kdy do celé kapacity se článek dobije zhruba za 2 a čtvrt hodiny, na čtvrtinu kapacity mu stačí půlhodina. Po stránce výpočetního výkonu nejde o žádné „dělo“, LG X Power 2 obsahuje osmijádro od MediaTeku, 2 GB RAM (LPDDR3) a 16 GB vnitřního úložiště (eMMC). Smartphone se zaměřuje na selfie, u předního snímače nabídne širokoúhlý pohled a LED blesk. Hlavní fotoaparát je 13megapixelový.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Tloušťka vzhledem ke kapacitě baterie není přehnaná

Zařízení jsme si mohli krátce vyzkoušet už na veletrhu v Barceloně. Plastové tělo se drží dobře v ruce, ale designově zrovna nenadchne. Na výběr je tmavě modrá nebo šedá barva. Tloušťka na poměry velkého akumulátoru není přehnaná a dosahuje 8,4 mm. Zařízení pracuje s operačním systémem Android 7.0 Nougat. Českou cenu zatím neznáme, dostupnost novinky bude zřejmě záviset na poptávce ze strany některého operátora.

Diskuze (2) Další článek: Samsung začne prodávat novou Gear 360 (2017) až v červnu. Bude stát 7 tisíc

Témata článku: LG, , , , , , Pro +, Výpočetní výkon, Plastové tělo, Čtvrt hodiny, , Dvoudenní výdrž, Prodej, Šedá barva, Přední snímač, Power, Česko