Logitech Pop: jedno tlačítko pro ovládání kompletní chytré domácnosti

Ovládat prvky chytré domácnosti přestane být efektivní s jejich zvyšujícím se množství, kdy je potřeba více mobilních aplikací. To se snaží vyřešit platformy, které různá zařízení několika výrobců propojí v jednom místě a vše je možné ovládat centrálně. Logitech proto představil tlačítko Pop, které se snaží o něco podobného ve fyzické formě.

Klepněte pro větší obrázek
Tlačítko Logitech Pop

Centrálním místem tohoto systému je hub, k němuž se připojí například chytré žárovky, prvky systémů Belkin WeMo, SmartThings, Lutron, audiosystémy Sonos či ovládací zařízení Harmony. V rámci jedné aplikace je potom možné programovat, s kterými prvky domácnosti se má tlačítko propojit a jaká bude jeho úloha. Pro každé je přitom k dispozici trojice akcí, které se provedou při jednoduchém stisknutí, dvojitém stisknutí nebo přidržení.

Při jednom stisknutí se tak například mohou rozsvítit žárovky v konkrétní barvě a spustit se přehrávání hudby. Další tlačítko může potom sloužit třeba pro aktivování snímače pohybu ze systému Belkin WeMo či pro přenastavení termostatu.

Klepněte pro větší obrázek
Startovací sada s dvojicí tlačítek a hubem

V základu dostane uživatel hub a dvě tlačítka. Tento Starter Pack stojí 99 dolarů, tedy asi 2 900 Kč s daní. Za každé další tlačítko je potom třeba připlatit asi 1 150 Kč a jsou dostupná ve čtyřech různých barvách – béžové, červené, zeleno-modré a šedé.

Diskuze (5) Další článek: Thajsko bude sledovat pohyb turistů pomocí SIM karet

Témata článku: , , , , Chytré, Pop, Ovládání, Tlačítko, Pro +, Harmony, Komp, Dvojité stisknutí, Komplet, SmartThings, Domácnost, Termostat, Log