Mio C710+ má problémy s dopravními zprávami RDS-TMC

Na Navigovat.cz jsme nedávno zveřejnili zprávu o novém modelu GPS zařízení Mio C710+. Rozšiřuje původní model Mio C710. Rozdíl spočívá hlavně ve zvětšení mapového pokrytí z 24 zemí na 30. Jde hlavně o mapy východní evropy: Slovensko, Maďarsko, Polsko, Chorvatsko, Bulharsko, Rumunsko. Software v novém modelu zároveň opravoval některé drobné chybky ze staršího C710.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Mio C710

Výrobci se bohužel podařilo do zařízení jednu novou velkou chybu dostat. Problém má souvislost s příjmem dopravního zpravodajství RDS-TMC. Přestože má C710+ plný signál RDS-TMC, zařízení neumí tyto informace zpracovávat a použít je pro následnou navigaci. V nabídce RDS ani na mapě se tedy žádné zprávy dopravního zpravodajství nezobrazí.

Dle informací zjištěných od uživatelů a od výrobce se jedná o chybu v aktualizovaných mapových podkladech, které se nachází v nové verzi Mio C710+. Výrobce je o této chybě již informován a pracuje na nápravě a odstranění této závady. Starší verze zařízení Mio C710 touto chybou netrpí a RDS-TMC na něm funguje bez uvedených problémů.


Informace o dopravě na Miu C710

Tip: prozatím jediné řešení které u C710+ umožňuje používat dopravní informace RDS-TMC, spočívá v použití mapových podkladů z původní verze Mio C710. Ten, kdo je nemá k dispozici, si může potřebné soubory stáhnout např. ze stránek www.entershop.cz/data/mio/maps a nahradit jimi soubory v navigátoru. Verze map jsou totožné, takže se nemusíte bát menší aktuálnosti.

Přečtěte si megarecenzi navigátoru Mio C710 s pěti ukázkovými videi

Diskuze (4) Další článek: Symbian S60: programy, které vám ulehčí den

Témata článku: , Jediné řešení, Uvedený problém, Pro +, RDS