Murtazin: Microsoft chce koupit Nokii

Jestli bylo oznámení spolupráce Nokie a Microsoftu zprávou roku, tak přemýšlím, jak označit tu následující… Enfant terrible mobilního byznysu, šéfredaktor ruského magazínu Mobile-review.com Eldar Murtazin, dnes na svůj Twitter napsal: „Dohoda MS&Nokia by mohla být uzavřena v roce 2011. MS chce koupit mobilní divizi Nokie. Žádné info o ceně/podmínkách/datech.“

Ano, je to pouze spekulace, a dokud nepřijdou potvrzené informace od obou zúčastněných společností, nebude to nic víc. Hádejte ale, kdo jako první světu zvěstoval, že Nokia a Microsoft budou spolupracovat? Ano, byl to právě Eldar! Tuhle informaci vypustil na svůj Twitter v prosinci, tedy dva měsíce před jejím oficiálním ohlášením. I tehdy zněla velmi neuvěřitelně… Máte málo Murtazinovských předpovědí? S předstihem informoval i o dnes oznámeném zániku značky Ovi.

microkia-logo_thumb(2).jpg

Tentokrát však nemáme pouze těch 140 znaků z Twitteru, Murtazin se rozepsal také na svém osobním webu. Tentokrát obšírněji. Vyjednávání prý začnou příští týden. Microsoft prý nechce celou Nokii, nýbrž „pouze“ tu divizi, která vyrábí mobilní telefony (nebo dokonce jen smartphony?).

Diskuze (81) Další článek: Vodafone 858 Smart: přichází nejlevnější Android

Témata článku: Microsoft, Nokia, , , , , Mic, Micro