Navigace MyGuide: nejlepší pokrytí Evropy

Firma Dreim CZ, která v České republice prodává přenosné navigace MyGuide SilverGuide 5000 NAV, oznámila rozšíření map tohoto navigátoru. K existujícím zemím byly přidány tyto státy: Albánie, Bělorusko, Bulharsko, Estonsko, Litva, Lotyšsko, Makedonie, Moldavie, Srbsko a Černá Hora, Ukrajina. Když se tyto země přidají k dosavadnímu pokrytí, je výsledkem 38 evropských států.

Zatím se mi nepodařilo ověřit, jaká je úroveň pokrytí zemí východní Evropy. Všichni víme, že pokrytí, kterým se někdy výrobci chlubí, často nemá daleko jen k dokonalosti, ale i základní použitelnosti. Na druhou stranu MyGuide používá software iGo 2006 a u něj víme, že má východ Evropy zpracovaný mnohem lépe než tradiční dodavatelé Navteq a Tele Atlas.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Navigaci MyGuide SilverGuide 5000 NAV právě testujeme

Navigaci SilverGuide 5000 NAV můžeme přirovnat ke známému Miu C710+, je jen v jiné krabičce. Vnější vzhled je jiný, chybí třeba hardwarová tlačítka, ale řekl bych, že u vnitřností příliš rozdílů nenajdeme. V sofwaru chybí například databáze radarů, ale například podpora RDS-TMC je stejná jako na Miu. MyGuide SilverGuide 5000 NAV je o pár set korun dražší než porovnávané Mio C710+, které ale zase nenabízí takové mapové pokrytí.

Váš názor Další článek: Známe ceny a dostupnost nových Nokií

Témata článku: , Nejlepší pokrytí