Navigon 2110 max: první dojmy

Zatím pouze nanečisto u stolu jsem si prohlédl nový Navigon 2110 max. Je to širokoúhlá verze základního modelu 2110, o které jsem psal minulý týden. Rozdíly ale nejsou jen v displeji. Začíná to třeba už odhadem čtyřikrát menší krabicí, ve které je přitom všechno důležité.

S Navigonem 2110 max se poprvé projedu až zítra, potom ho předám kolegovi, který k němu připraví videorecenzi. Co mě zaujalo?

Vylepšená mapa: Mapa Europe Q2 2008 je stále od Navtequ, je však novější. Databáze zájmových bodů znají třeba už i jiné bankomaty, nejen pouze Českou spořitelnu.

Nové grafické prostředí: I když vychází ze starších Navigonů, grafika byla vylepšena.

Rychlost práce: Navigon u nového softwaru sliboval zrychlení, a také se tak stalo. I menší Navigon 2110 byl ale dostatečně rychlý.

Hledání adresy: Jednotlivé části (obec, ulice, číslo) jsou v záložkách; opět jde hlavně o grafickou změnu.

Prohlížeč obrázků: Navigon už nenastartuje přímo do navigační aplikace, v základní nabídce je vedle ní nový prohlížeč obrázků.

Řazení do pruhů před křižovatkou. Tuto funkci měl Navigon i dřív, v modelu 2110 max je ale vylepšena. Neukazuje se jen pár šipek, ale téměř reálný obraz vodorovného dopravního značení.


Nové zobrazení pruhů před křižovatkou

Jiný vnitřní formát dat: Chystal se nahrát z počítače oblíbené položky, ale v přístroji se nezobrazily. Následně jsem v jeho paměti objevil novou složku Favorites se souborem Favorites.store. Soubor je bohužel binární. Na druhou stranu je v nabídce nová možnost „Importované adresy z Outlooku nebo jiných datových zdrojů“ – stačí tedy sehnat jejich specifikaci.

Definice profilů trasy: Ve složce Routing jsou textové soubory, které definují způsob výpočtu trasy. Pokročilý uživatel si bude moci pomocí čtyřiadvaceti parametrů přesně nastavit, jak se má Navigon při optimalizaci trasy chovat. Proč je ale tohle v textové podobě a vedle toho oblíbené položky v nečitelném formátu?


Křižovatky s Reality View jsou už i v Česku

Tip: Parametry Navigonu 2110 max najdete v katalogu autonavigací

Diskuze (11) Další článek: Sagem my721x: ledové osvěžení z Francie (preview)

Témata článku: , Reálný obraz, Nová možnost, Vylepšená mapa, Verze základní