Navigon chystá novou verzi navigace pro PDA

Navigon v srpnu nabídne novou verzi navigační aplikace pro kapesní počítače. Mobile Navigator 7 bude obsahovat většinu funkcí známých ze současných přenosných navigací. V oficiální zprávě Navigon upozorňuje na funkci text-to-speech, na asistent pro jízdu v pruzích, směrové ukazatele, hlídání rychlosti a upozorňování na místa s policejními radary. Podporovány budou také dopravní informace RDS-TMC, uživatelé ale zřejmě přijdou o Reality View. Nevěřím, že by se Navigon touto funkcí nepochlubil.

Mobile Navigator 7 pro kapesní počítače se bude moci prostřednictvím mobilního telefonu spojit se servery partnerů Navigonu a zajistit přes ně třeba rezervaci v hotelu. Tohle zase nezvládají současné přenosné navigace.

Základní cena Mobile Navigatoru 7 bude 99 eur (2 400 Kč). I pro tuto softwarovou verzi pak bude za dalších 139 eur (3 360 Kč) dostupná pravidelná aktualizace map Fresh Maps.

Vedle nové verze iGo 8 nás tedy zanedlouho čeká i aktuální Navigon. Jen na TomTom se zatím stále čeká. Jeho nejnovější Navigator 6 nesplnil očekávání už při svém uvedení, dnes je už zastaralý a nová verze zatím nebyla ohlášena.

Diskuze (2) Další článek: Microsoft má nová Windows výhradně pro navigace

Témata článku: , Nov, Pro +, PDA, Pravidelná aktualizace