Nejplošší nabíječka, která netrčí ze zásuvky, půjde do prodeje příští rok

V crowdfundingové kampani na Kickstarteru se vybralo dostatek prostředků na výrobu nejplošší nabíječky mobilů. Zařízení nazvané Kado naprosto popírá klasický design adaptérů, které vždy více či méně trčí ze zásuvky a jsou celkově nevzhledné. Kado má výklopnou vidlici zástrčky, takže ve složeném stavu má tloušťku pouze 5 mm. Vyrábět se bude v provedení pro evropskou a americkou/čínskou síť.

Velikostně plastové tělo odpovídá zhruba platební kartě. Po obvodu je stočený 85 cm dlouhý dobíjecí kabel s koncovkou microUSB, USB-C nebo Lightning. Adaptér poskytne výstupní proud 2,1 A a podporuje rychlé dobíjení QuickCharge od Qualcommu. K nabíječce bude k dispozici také plastový držák, ve kterém je možné Kado přilepit na zadní stranu smartphonu.

Na výběr bude bílá, černá a růžová barva. V rámci kampaně bylo možné nabíječku pořídit za 39 dolarů, k přispěvatelům dorazí finální produkt v průběhu prosince. Na volný trh se pak originální příslušenství dostane v příštím roce, kdy už ale jeho cena vzroste na 59 dolarů.

Diskuze (8) Další článek: @evleaks opět skóruje: tiskové rendery Samsungu Galaxy Note 8

Témata článku: , , , , , , , , , , Evropská síť, Dolar, Nabíječka, Růžová barva, Zadní strana, Pro +, Finální produkt, Výstupní proud, Platební karta, Klasický design, Originální příslušenství, Průběh prosince, Prodej, Net, Crowdfunding