Nokia kopíruje iPhone (video)

Dnešní prezentace Nokie byla nebývale dlouhá. Mluvilo se o nových trendech a strategii, o nových službách a telefonech, přišlo na řadu i téma vylepšování uživatelského prostředí mobilních přístrojů. Na plátně se rozjelo video a v sále to najednou začalo hučet jako v úlu. Na videu jsme viděli iPhone, tedy vlastně něco, co iPhone silně připomínalo. Vypadalo to jak iPhone, ovládalo se to jako iPhone a po přetočení se překlopil obraz na displeji, přesně jako na iPhonu. Jenomže to mělo nepatrně protáhlejší tvar a neslo to logo Nokie.

Nokia_iphone_01.jpg Nokia_iphone_02.jpg Nokia_iphone_03.jpg Nokia_iphone_04.jpg
Otáčení obrazu jako na iPhonu • velký displej jako u iPhonu • prohlížení seznamu kontaktů jako na iPhonu • ale je to Nokia

Po skončení prezentace nemohla nepadnout otázka, zda Nokia připravuje „kopii“ iPhonu. Odpověď zkrácená do jednoho slova: „ano“. Anssi Vanjoki, zástupce Nokie pro sekci Multimedia, vysvětlil, že Nokia neustále pracuje na vývoji uživatelského prostředí, a to především na základě ohlasů uživatelů. V současné době je trend snadného a názorného ovládání prstem a Nokia očividně nezůstane pozadu.

Oficiálně nebylo prozrazeno, kdy se dočkáme Nokie s obřím dotykovým displejem, která se bude ovládat prstem. Ale mělo by se tak stát v příštím roce.

Oživeno: původní odkaz na video v této bleskovce se stal zanedlouho nefunkční a video nebylo k dispozici. Omlouváme se, našli jsme jiný zdroj a video si můžete opět prohlédnout.

Diskuze (89) Další článek: Jak Nokia vyřešila problém s výdrží

Témata článku: Nokia, Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 7