Nokia N7460475666757: kompletně bezdrátová

...aneb jak málo stačí k radosti mobilmaniaka. Doufám, že nám při sobotě tento článek rádi odpustíte.

Neumíte anglicky? Nevadí, i tak se na video podívejte a alespoň si všimněte klidného, pevného a naprosto seriózního tónu autora...

Nokia chystá novou zbraň a bude to opravdová bomba! N7460475666757 je skvělá prostě skvělá. Má barevný displej, a to (POZOR) dokonce s podsvícením, takže ji můžete používat i potmě. Je to neuvěřitelné, ale pokud v nabídce aktivujete ikonku s knihou, můžete do této revoluční Nokie ukládat telefonní čísla vašich přátel. Další nevídanou funkcí jsou hodiny. Ty jsou digitální a plně nahradí vaše běžné digitálky.

Co je však na chystané novince prestižní N-series daleko nejlepší? Je naprosto bezdrátová! Můžete ji tedy nosit v kapse a vzít si ji kam budete chtít. S tím souvisí další převratná novinka finského výrobce: plná integrace mikrofonu a reproduktoru přímo do těla přístroje. Kompaktní konstrukce navíc umožnila nárazu vzdornou úpravu. Neméně zásadním faktem je, že má telefon očko pro zavěšení a můžete jej tak nosit jako klíčenku.

Na videu je popsáno i několik dalších, méně zásadních funkcí, ale my přejdeme rovnou k převratné novince odesílat z mobilu textové zprávy. Ano, je to podivné, telefon je přece na telefonování, přesto komentátor službě předpovídá skvělou budoucnost. My jsme názoru přesně opačného. Komu by se chtělo vyťukávat texty na klávesničce, která do jednoho tlačítka stlačí číslo a tři až čtyři písmena? Navíc bude tato služba pravděpodobně fungovat pouze mezi telefony značky Nokia.

Záhadou tak zůstává pouze mohutné tlačítko nalevo od displeje. Jeho popisu se komentář bohužel nevěnuje, ale z několika náznaků je možné usuzovat, že nějak souvisí se stavovou diodou. A abych nezapomněl. Vývoj této novinky je extrémně náročný, proto bude na trh uvedena až v roce 2009.

Diskuze (34) Další článek: Nokia posiluje svou pozici jedničky

Témata článku: Nokia, Komp, Bezdrátová, Komplet