Nokia připravuje dotykáč Series 40. C3-01 bude mít i klávesnici

Nokia připravuje další levný mobil s dotykovým ovládánáním, založený na platformě Series 40. První vlaštovkou se nedávno stal model X3 Touch and Type, který zároveň s dotykovým displejem nabízí i mechanickou klávesnici s netradičním uspořádáním. Nokia C3-01 už nabídne rozložení standardní a designem naváže na úspěšné modely řady 63xx a 67xx.

Klepněte pro větší obrázek 

Značení novinky je poněkud zavádějící a souvisí s novým názvoslovím telefonů Nokia. Jeden model C3 už existuje, prodává se i u nás, nemá však dotykový displej a místo numerické klávesnice najdeme pod displejem QWERTY. Tento typ má však plné kódové označení C3-00.

Podle prvních informací by se Nokia C3-01 měla nejdříve objevit na čínském trhu. Nabídne pětimegapixelový fotoaparát s LED bleskem, dotykový QVGA displej s úhlopříčkou 2,4" a schopností zobrazit 262 tisíc barev. Ve výbavě najdeme hudební přehrávač, FM rádio a podporu paměťových karet microSD. K připojení vlastních sluchátek bude sloužit 3,5mm audio výstup.

Diskuze (16) Další článek: Vodafone má málo iPhonů 4, prodá je jen s tarifem

Témata článku: Nokia, Nokia C3, Nokia C3 Gold Edition, Nokia C3 Touch and Type, Dotyk, Mít, Netradiční uspořádání, Series, Dot