Nová řada Garmin Nüvi 3700: důraz na vzhled

Garmin představil zbrusu novou řadu automobilových navigací Nüvi 3700. Na první pohled byste jim původ u Garminu rozhodně nehádali: černé tělo s tloušťkou pouhých 9 milimetrů si spolu s kapacitním displejem již vysloužilo ocenění Red Dot Design. Displej přitom nabídne velmi jemné WVGA rozlišení a podporu multidotykových gest, což by mělo výrazně ulehčit ovládání.


Garmin Nüvi řady 3700 sází především na nový vzhled

Nová řada čítá celkem tři modely, nejvyšší pak podporuje ovládání pomocí hlasu. Aby se zamezilo nechtěné aktivaci voleb při rozhovoru s posádkou, můžete si nastavit startovací slovo (například abrakadabra). Pokud se vůbec dostane nová řada navigací na náš trh, pozbude tato funkce zřejmě významu. Nelze předpokládat, že by navigace rozuměla naší mateřštině. Modely 3760T a 3790T budou navíc vybaveny doživotní licencí pro dopravní informace, jak ostatně označuje písmeno T, nicméně tu v naší zemi zřejmě opět nevyužijeme.


Displej s WVGA rozlišením nabídne podporu více dotyků

Trošku se zároveň obávám, zda opět vzhled nezvítězil nad praktičností. Kapacitní, velmi lesklý displej nebývá pro navigaci tím nejlepším řešením, což mi jistě další uživatelé například iPhonu jistě potvrdí. Navigace budou patřit do vyšší cenové kategorie, nejdražší model získal předběžnou cenovku 449 dolarů, což je asi 8 500 Kč (v případě dovozu je třeba dále započítat clo a DPH). Navigace by se na americký trh měly dostat ve třetím čtvrtletí.

Následuje video z vývoje nové řady Nüvi, bohužel se točí opět jen a pouze okolo vzhledu.
 

Diskuze (8) Další článek: Vyhrajte chytrý HTC Touch2

Témata článku: , Vzhled, Důraz, Řada, Nov, Nová řada,