Nové navigace Sony jsou levnější, než jsme čekali

Sony začne v listopadu prodávat dva nové přenosné navigační přístroje: nav-u NV-U93 a NV-U83. Ten lepší z nich – s netradičně nízkým sériovým číslem 12 – už mám v autě. Určitě to nevydržím a ještě před testem o něm vydám několik bleskovek.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Vyšší model U93 (místo podpory WLAN je ale na reálném přístroji pouze Bluetooth)

Překvapily mě ceny, zrovna u Sony bych čekal, že budou vyšší. Model U93 bude stát 11 990 Kč, model U83 pak 8 990 Kč. V obou případech jde o doporučené koncové ceny včetně DPH. U dražšího navigátoru je větší displej, podpora Bluetooth, aktivní stojan. Jinak jsou oba přístroje stejné, včetně celoevropského pokrytí. Regionální verze se v České republice nebudou prodávat.

Uvnitř Sony naviguje aplikace Navigon, kterou si však výrobce částečně graficky upravil. Mapy jsou od Navtequ, poslední verze už obsahuje silnice v celé ČR. Zajímavá je možnost ovládání přístroje gesty, čmáráním symbolů po displeji (anebo možná symbolu, zatím se mi podařilo ověřit jen jedno gesto). Hodně unikátní je stojánek, který má místo běžné přísavky měkkou a trochu lepivou gumu. S ní údajně drží i na palubní desce, nemusí se přisávat na čelní sklo.

Nové navigace Sony na mě udělaly velmi dobrý dojem.

Diskuze (11) Další článek: Fotohádanky: poznáte Česko z letadla? (1. díl)

Témata článku: Sony, Son, Nov, Regionální verze