Nové TrekBuddy s lepším uživatelským prostředím

Nedávno jsme vydali recenzi výborné Java aplikace TrekBuddy, která umožní proměnit běžný mobilní telefon v kvalitní turistický navigátor. Autor aplikace ale rozhodně nespí na vavřínech a vydává stále nové a lepší verze, které přináší nemálo vylepšení.

Nyní byla vydána verze 0.9.77, která vylepšuje fungování aplikace a opravuje některé drobné chybičky. Hlavní inovací v nejnovějších verzích (od verze 0.9.76) jsou větší možnosti uživatelského prostředí (CMS). To se nyní může skládat z více panelů, mezi kterými se dá podle potřeby libovolně přepínat. Nyní už tedy nepotřebujete několik různých vzhledů CMS podle toho, k čemu navigaci právě používáte, ale vystačíte si s jedním. Na obrázcích se můžete sami podívat, jak nyní CMS může vypadat. V mém případě je použit tzv. pětipanel, jehož autorem je uživatel MaleSMurf. Pro displej s rozlišením 320 × 240 bodů se dá stáhnout na této stránce.

Jsem rád, že aplikace se dále vylepšuje, větší možnosti CMS shledávám jako velmi užitečné, a jistě je uvítá většina uživatelů. Je také velmi příjemné, že aplikace umí zobrazit stále více zajímavých údajů, nyní například stav připojení k jednotlivým satelitům a sílu signálu, který od nich GPS modul přijímá.

Aktuální verzi TrekBuddy najdete na této stránce. Pokud pro rozlišení svého telefonu nenajdete animované CMS, zkuste napsat do fóra, které se těmito vzhledy zabývá. Máte značnou šanci, že se najde někdo, kdo CMS pro toto rozlišení připraví.

Diskuze (2) Další článek: O2 bude žalovat Vodafone za reklamu. Doplněno

Témata článku: Prostředí, Nov, Pro +, Lep